Női foci

2018.05.21. 19:30

A Haladás-Viktória 3-0-ra legyőzte az Astra együttesét

A női labdarúgó NB I. 5-6. helyéért vívott párharcának első mérkőzésén a Haladás-Viktória FC magabiztosan győzte le az Astrát.

Pum András

Öreg Cintia lendületesen, jól futballozott, a támadó szerzett vezetést a Viktória számára Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Haladás-Viktória FC- Astra-4IG-HFC 3-0 (0-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés az 5-6. helyért, vezette: Görög.

Haladás-Viktória FC: BÍRÓ – Kopcsándi (Kovács V., 91.), Balogh, TÁLOSI, Kiss – Csidei, Fábián (Király, 77.), Tóth – Szakonyi (Harsányi, 89.), SIKLÉR, ÖREG. Edző: Simon Attila.

 

Astra: Hermann – Rozmis, Krascsenics, Szabó B., Gál – Sümegi, Kubitsch, Véninger, Szennai – Dikanová, Gelb. Edző: Dombó János.

Az első félidőben elsősorban a szélső védőket igyekeztek megjátszani a hazaiak, ám ez csak hellyel-közzel sikerült, így csak kisebb lehetőségek alakultak ki az Astra kapuja előtt. A vendégek egyszer kerültek komoly helyzetbe, ám Bíró a helyén volt. A szünetben szerkezetet váltottak a hazaiak, és ekkor már jöttek a helyzetek, a gólok is. Az 53. percben Szakonyi jobb oldali beadását Öreg 16 méterről a bal felső sarokba lőtte (1-0). Negyedóra múlva Tálosi jól eltalált szabadrúgását Hermann csak kiütni tudta, az érkező Siklér öt méterről a kapus felett a hálóba emelt (2-0). A vasiak nagy fölényben futballoztak, a 91. percben egy bal oldali beadás után ide-oda pattogott a labda, Király pedig hat méterről a kapuba lőtt (3-0). Gólszerzők: Öreg (53.), Siklér (68.), Király (91.).

Öreg Cintia lendületesen, jól futballozott, a támadó szerzett vezetést a Viktória számára Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Simon Attila: – Büszke vagyok, hogy a csapat jól állt a mérkőzéshez, menet közben pedig eredményesen váltott taktikai rendszert.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharcának állása: 1-0 a Haladás-Viktória javára. A második meccset vasárnap 13 órakor játsszák Üllőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában