Haladás-Viktória FC

2018.08.14. 18:34

A négy közé kerülés a viktóriások célja

A Hollandiából visszatért Rácz Zsófiával megerősödött Haladás-Viktória FC a szombaton kezdődő bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt a legjobb négy közé kerülést tűzte ki célul.

Pum András

Simon Attila és együttese készen áll a bajnoki rajtra

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Simon Attila és együttese készen áll a bajnoki rajtra
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Szombaton elrajtol az NB I-es női labdarúgó-bajnokság. Az elmúlt szezont ötödik helyen záró Haladás-Viktória FC kerete a nyáron alig-alig változott. Kun Barbara és Csidei Klaudia távozott, két régi-új játékos – Dömsödi Petra és Rácz Zsófi a – mellett Sitku Boglárka érkezett. Különösen a Németországot és Hollandiát megjárt, a PSV Eindhovenből érkező válogatott, a támadószekció több pontján is bevethető Rácz leigazolása nagy fogás. A szombathelyiek a nyáron négy edzőmérkőzést vívtak osztrák, szlovén, horvát és szlovák együttesek ellen – egy győzelem és három döntetlen a mérlegük.

– Az elmúlt nyári felkészülésből sok tapasztalatot levontam, amelynek lényege: nincs mese, még többet kell edzenünk, és az edzőpartnerek megválasztásában is körültekintőbben kell eljárnunk

– mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC edzője. – Így az idei nyáron keményebb tréningeket vezényeltem a lányoknak, és próbáltunk minőségi ellenfeleket keresni. Szerencsére a játékosok vevők voltak a munkára, és mivel neves riválisokkal játszottunk, komolyan vették a meccseket – ez az eredményekben is megnyilvánult. Akadtak olyan találkozók, amelyeken a csapatvédekezést tudtuk gyakorolni, és volt, ahol a támadást.

A vasi lányok veretlenek maradtak az edzőmeccseken

A nyári felkészülés tehát átláthatóbb, precízebb volt, mint a korábbi. A tervezett munkát elvégeztük, sajnos az előre nem kalkulálható dolgok – sérülés, betegség – megnehezítették a munkát. Ami az újakat illeti, Dömsödi Petra már korábban is nálunk védett, Sitku Boglárkának még szüksége van egy kis időre, mire teljesen megszokja a környezetet, de nem lesz gond. Rácz Zsófi – át senkinek sem kell bemutatni, tapasztalt, nagyon jó képességű futballista, aki könnyen beilleszkedik a csapatba. Ami a célokat illeti, a bajnokságban és a Magyar Kupában is a négy közé kell jutnunk. Egyik sem lesz egyszerű feladat, mert szinte valamennyi együttes megerősödött, így az FTC, az MTK, a Győri ETO és a Diós győr is. De készen állunk a feladatra. A Haladás-Viktória FC az első bajnokiján szombaton 15.30-kor – ezúttal a Haladásstadionban – a Ferencvárost fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában