Fiatalság, boldogság

2018.08.16. 21:15

Atlétikai Európa-bajnokság: Elégedett a polgármester, de a versenyzők és az edzők is

Csütörtökön a város polgármestere, dr. Puskás Tivadar hivatalában fogadta az atlétikai Európa-bajnokságon kalapácsvetésben bronzérmet szerző Halász Bencét, a kilencedik helyezett Gyurátz Rékát és edzőiket.

Horváth Erika

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Dr. Puskás Tivadar – egyelőre – a két kalapácsvetőnek, Halász Bencének és Gyurátz Rékának köszönte meg a jó Eb-szereplést, illetve edzőik, Németh Zsolt és Németh László munkáját, amellyel a nemzetközi élmezőnybe juttatták tanítványai kat. Az Európa-bajnoki címet szerző tornász, Dévai Boglárka és edzői ebben az időpontban nem tudtak jönni, ők jövő héten érkeznek, amikor a kalapácsvetők már Lengyelországba utaznak.

A 21 éves Halász Bence lett a magyar atlétacsapat legeredményesebb versenyzője a bronzérmével, a 22 esztendős Gyurátz Réka pedig a második legeredményesebb magyar női atléta a kilencedik helyével. Németh Zsolt mesteredző azt az információt is megoszthatta a polgármesterrel, hogy Bence minden idők legfi atalabb Európa-bajnoka kalapácsvetésben. Rékával kapcsolatban pedig azt, hogy eddig még egyetlen Eb-kilencedik helyezett kalapácsvetőnő sem dobott ekkorát (70,48 m). Mindkét fi atal titán a Rácz Gábor által elindított Szombathelyi Sportiskolában kezdte bontogatni a szárnyait – akárcsak Dévai Boglárka –, ők hárman már a felnőtt nemzetközi élmezőny tagjai, és ha sérülés nem hátráltatja őket, a jövőben még fényesebb sikereket érhetnek el. Németh Zsolt is köszönetét fejezte ki a polgármesternek, hiszen a város segítsége nélkül nem tarthatnának itt.

Dr. Puskás Tivadar polgármester körül a Dobó SE különítménye: balról Halász Bence, Németh László, Németh Zsolt, Gyurátz Réka és az egyesület elnökségének képviseletében Forrás Sándor Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A két fi atal nem ül a babérjain, visszacsöppentek a munkába, olyannyira, hogy a hétvégén már újra versenyeznek Tapolcán, a jövő héten pedig Lengyelországban folytatják. Szeptember 13-áig tart az erőltetett menet, aznap a X. Németh Pál emléknapon hazai környezetben zárják le a szezonjukat. A két kalapácsvetőt az Eb utáni napjaikról, érzéseikről kérdeztük.

– Még mindig kétféle érzés kavarog bennem

– mondta Réka. – Örülök, hogy 70 méteren felüli eredménnyel zártam, és hogy stabilan, jól versenyeztem a döntőben is. Viszont bánkódom azért, hogy csak négy centivel maradtam le a legjobb nyolcról. Örülök, hogy elégedettek voltak velem az edzőim, Laci bácsi is. Láthatták, hogy a mostani Réka nem hasonlított az ezelőtti világversenyeken indulóhoz. Nem volt bizonytalankodás, idegeskedés. Egyáltalán nem volt bennem félsz. – Nagyon nehéz volt a felfokozott állapot után visszatérni a munkába. Már az Eb előtt is nagyon izgultam, és a verseny közeledtével egyre jobban. Idegileg nagyon elfáradtam – mesélte Bence. – A döntő után sikerült kiengednem. Ott, Berlinben a két pihenőnapomon jutott idő egy kis szülinapi és éremünneplésre. Majd ha lesz időm, akkor szeretnék a családdal és a barátaimmal is ünnepelni. Édesapámmal még nem is találkoztam, most nem tudok időt szakítani a hosszú hazaútra, de anyukámmal és a fi atalabbik bátyámmal – aki Lengyelországban él és nagyon ritkán találkozunk – együtt is tudtunk örülni, hiszen ott szurkoltak nekem Berlinben. Amikor hétfőn hazaértem, úgy éreztem, hogy már a múlté az idegi és testi fáradtság. Túl vagyok az Eb-n, most már nincs teher a vállamon. Vissza is álltam a kemény munkába, talán már most hétvégén is sikerül egyéni csúcs közelében dobni. Meglátjuk, mit enged a testem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában