vizilabda

2018.04.24. 21:45

AVUS: egy győzelemre a bentmaradás

Az OB I-es vízilabda-bajnokság hely-osztójának első fordulójában szerdán 19 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Contitech Szegedet fogadja.

Pum András

A 13-16. helyért szállnak vízbe szerda este a szombathelyi és a szegedi pólósok. Matajsz Márk együttese 24 ponttal 13., a pont nélküli Szeged a 16. helyen zárta az alsóházi rájátszást. A folytatásban, a helyosztókon addig tart a párharc, amíg valamelyik gárda el nem éri a 7 pontot. Mivel a két csapat eddigi egymás elleni eredményeit is beszámítják, a vasi együttes 6-0-val kezdi a küzdelmet: Szegeden 13-8-ra, Szombathelyen 13-11-re nyert az AVUS. Azaz a vasiaknak három meccsük lesz arra, hogy behúzzák az egyetlen győzelmet. A helyosztókon nem zárulhat döntetlennel a mérkőzés, büntetőkkel döntik el a három pont sorsát. Amennyiben az aligátorok szerdán győznek, lezárják a párharcot, és utána a Pécs-Tatabánya győztesével csapnak össze a 13-14. helyért. A siker egyúttal azt is jelentené, hogy Takácsék biztosan megőriznék első osztályú tagságukat. (A 16. kiesik, a 15. osztályozót vív az OB I/B másodikjával).

- Noha a Szeged még nem szerzett pontot, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy könnyű meccs előtt állunk – szögezte le Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Ellenkezőleg: kimondottan nehéz találkozóra számítok – már csak a legutóbbi, szombathelyi összecsapásunkból kiindulva is. Akkor kicsit bealudtunk a találkozó elején, ezt a hibát még egyszer nem követhetjük el. Amennyiben olyan koncentráltan, fegyelmezetten játszunk és úgy küzdünk, mint például egy hónapja Tatabányán, biztosan nem marad el a siker. Mert azt szerénytelenség nélkül kimondhatjuk: mienk az erősebb gárda. Ezt viszont nem elég mondani, a vízben is meg kell mutatni. Habár szombaton is meccset játszottunk, semmit sem foghatunk a fáradtságra, hiszen a Szegednek is ugyanúgy bajnokija volt, ráadásul idegenben, a fővárosban. Ilyenkor, a szezon vége felé inkább mentálisan fáradtak a fiúk, az elmúlt kilenc hónap munkája viszont bennük van – ez pedig jó alapot biztosít a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában