röplabda

2018.01.23. 22:04

Az egyik SZoESE simán nyert, a másik nagy csatában kikapott

A három NB II-es Vas megyei röplabda-csapatból csak a SZoESE női együttese tudott nyerni a hétvégi fordulóban.

Horváth Erika

Pék Marcell (szemben) húzóembere volt a SZoESE férficsapatának. Fotó: Unger Tamás

Veszprémi Egyetemi SC- Szombathelyi Egyetemi SE 0:3 (-15, -23, -18). – Veszprém, 100 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Ladányi, Oláh.

SZoESE: Kiss L., GULKAI, VARGA N., Demény Liza, Demény Laura, Nagy J. Csere: Bozzai, Börzsönyi, Németh E., Salzmann. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, felszabadult játékkal, jó feladásokkal, támadásokkal, sáncokkal gyorsan pontot tett az első szett végére a SZoESE (15-25). Bár Varga Nikoletta minden labdaérintése pontot ért, a második szett, amelyben a fiatalok is lehetőséget kaptak, szorosabban alakult, mert becsúsztak nyitásfogadási hibák. A végjátékban azonban jobban koncentráltak a szombathelyiek (23-25). A harmadik játszmában kiegyenlített első perceket követően Gulkai Zsófia pontos labdáit magabiztosan ütötték be társai (18-25).

Pék Marcell (szemben) húzóembere volt a SZoESE férficsapatának. Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE/Sportiskola U21-PTE-PEAC 0:3 (-18, -20, -19). – Szombathely, NB II-es női röplabdamerkőzés, vezette: Barabás, Prukner.

HVSE/SI: MAJCZÁN, Dancsecs, Marton, Vécsey, Horváth K., Ferencz. Csere: VARRÓ (liberó), Csitkovics (liberó), CSÓKA, Varga R. Edző: Petre Mircea Antonio.

A vasárnapi mérkőzésen kissé fáradtan léptek pályára a szombathelyi fiatalok, hiszen több kezdőjátékosuk előző nap Budapesten, az U19-es bajnokságban játszott. Ennek ellenére nagyon jó iramban kezdődött a mérkőzés, fej fej mellett haladtak a csapatok, apró hibákon múlott a szettgyőzelem. A vasiak mindent megtettek, hogy partiban maradjanak a pécsiekkel, de a végjátékokra rendre elfogyott az erő és a lendület.

Szombathelyi Egyetemi SE-ZTE-RK 2:3 (20, 12, -21, -24, 10). – Szombathely, NB II-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Nagy L., Mezőffy.

SZoESE: Marsai, PÉK, Barbalics, SZABÓ G., Újvári, ifj. Bodovics. Csere: Koller (liberó), Imre, Szabó Á., Konetsny. Játékos-edző: Szabó Gábor.

Gyenge teljesítményt mutatott az első két játszmában a hazai együttes – főként nyitásfogadásban. Ezt kihasználva 0:2-es előnyre tettek szert a zalaiak. A harmadik szettet egy jó nyitássorozattal a maga javára tudta fordítani a SZoESE, és az ebből nyert lendületettel a negyedik játékrészt is sikerült szoros küzdelemben megnyernie (2:2). A döntő játszma mentális csatájából a jobban kezdő és rutinosabb ZTE került ki győztesen (10-15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában