Sportra, magyar!

2018.03.23. 21:00

Az elmúlt nyolc év sportjáról emlékeztek Szombathelyen

Az elmúlt nyolc év sportsikerekben gazdag időszakát, a megújuló sportlétesítményeket vette sorra Vári Attila korábbi vízilabdázó és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke.

Pum András

Vári Attila és dr. Hende Csaba méltatta a magyar sport eredményeit Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Vári Attila és dr. Hende Csaba méltatta a magyar sport eredményeit
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A magyar sport elmúlt nyolc évéről tartott beszámolót a megyeháza dísztermében vasi sportolók és sportvezetők előtt, a „Hajrá, magyarok!” című kiadványból szemezgetve dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Hende Csaba beszédében jelezte: sok szombathelyi sportlétesítmény újult meg (Fedett Uszoda), illetve épült fel (Haladás Sportkomplexum, AVUS-uszoda) az elmúlt években. S ezzel nincs vége, többek között épül a fedett jégcsarnok és a Késmárk utcai teniszcentrum is. A létesítmények a sportoláshoz kellenek, a sport pedig egészséges, így egyáltalán nem pénzkidobás az ezekre fordított összeg. A jánosházi gyökerekkel rendelkező Vári Attilától megtudtuk, az igazolt sportolók száma az utóbbi nyolc évben jelentősen megnőtt. 2010 előtt 242 ezren, 2017-ben már 501 ezren sportolnak egyesületekben. A Társasági Adó (tao) pedig nagy segítség a kluboknak, hiszen számtalan, a sportoláshoz szükséges eszközt, felszerelést szerezhettek be ennek köszönhetően. Úgy véli, ezáltal átláthatóbbá vált a sportfinanszírozás. Hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év sportfejlesztései nemcsak a sportban, a magyar történelemben is példa nélküliek. Ez nemcsak a kormány érdeme, hanem valamennyiünk közös sikere. Nemcsak az élsportban vannak sikerek, hanem az utánpótlásban is. Mióta 2012-ben bevezették a mindennapi testnevelést, naponta 1,2 millió gyermek mozog. Rengeteg számadatot sorolt el az egykori vízilabdázó, amelyek azt bizonyítják: egyre többen sportolnak amatőr és profi szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában