jól érzi magát a Haliban

2018.07.18. 21:18

Az első hat közé vágyik Benes, a cseh védő

A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának nyáron egy évre kölcsönbe érkező védője, Vít Benes szerint a zöld-fehéreknek az első hatban a helyük.

Pum András

Vít Benes jó játékára szüksége lesz a Haladásnak

Fotó: Unger Tamás

 

Vít Benes jó játékára szüksége lesz a Haladásnak
Fotó: Unger Tamás

A Vasastól kölcsönbe szerződtetett cseh futballistának, Vít Benesnek a profi labdarúgással felhagyó belga Stef Wilset kell pótolnia. A rutinos Wils kulcsembere volt a Haladásnak, s az ellenfél kapuja előtt is veszélyesnek bizonyult. – Miután kiestünk a Vasassal, és így eldőlt, hogy külföldiként nem szerepelhetek az NB II-ben, elkezdtek gondolkodni, merre tovább – mondta Benes. – Két magyarországi és egy csehországi ajánlatom is akadt, az előbbi prioritást élvezett. Azért döntöttem a Haladás mellett, mert több szlovák és cseh játékos is szerepel a csapatban, másrészt az edző személye is számított. Hogy milyen emlékeim vannak a Haladásról? Kétszer a Vasas, egyszer a Hali győzött – utóbbi meccsen esélyünk sem volt Szombathelyen. De a másik két meccsből is kiderült, hogy jó csapat a Haladás – ez is fontos szempont volt nyáron, a klubváltáskor. Egyre jobban érzem magam itt, sikerült beilleszkednem a csapatba, a klubba, tetszik Szombathely – minden rendben. Ami a céljaimat illeti, szeretnék valamennyi meccsen játszani, úgy, hogy teljesítményemmel a társaim, a vezetők és a szurkolók is elégedettek legyenek. A Hali technikás futballt játszik, meggyőződésem, hogy az első hatban a helyünk, akár kupaindulást érő helyre is odaérhetünk. Benessel kapcsolatban korábban nagy vihart kavart, hogy a Vasas utolsó bajnokiján nem lépett pályára, helyette a meccs napján Csehországban megnősült.

HÁROM KLUBBAN

A hórihorgas, 193 cm magas futballista 2006 és 2010 között hazájában, a Kladnóban futballozott, majd ezt követően 2017 nyaráig a szintén cseh FK Jablonecet erősítette – akkori csapatával a 2012/2013-as szezonban cseh kupát nyert. Az Európa-liga selejtezőjében tíz alkalommal, a csoportkörben kétszer lépett pályára. Összesen 199 első osztályú cseh bajnokin 15 gólt szerzett. 2017 nyarán igazolt a Vasashoz – nem egy vándormadár típus tehát. Angyalföldön 24 bajnokin szerepelt, egy gólt szerzett.

– Örülök hogy én is elmondhatom a véleményemet – mondta Benes. – Még Csehországban futballoztam, amikor a párommal kitűztük az esküvőnk időpontját, majd tavaly nyáron a Vasashoz igazoltam. Idén januárban szóltam Michael Oenning vezetőedzőnek és a technikai vezetőnknek, hogy melyik nap lesz az esküvőm. Azt sajnos nem tudtam, hogy Magyarországon egykét héttel tovább tart az idény, mint Csehországban és Nyugat-Európában. Mindenesetre a vezetőedző elengedett, de – mint kiderült –, nem szólt az ügyvezetőnek, aki így csak az utolsó héten értesült arról, hogy nem tudok játszani. Akkor pedig már nem lehetett elhalasztani az esküvőt. Nagyon sajnálom, hogy így az utolsó mérkőzésen nem léphettem pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában