Roncsderbi

2018.06.17. 20:32

Benzingőz a Szabadidőközpontban

Remek vasi sikerekkel zárult az országos roncsderbibajnokság idei 3., szombathelyi futama.

Tóth Gábor

Két szombathelyi csapattárs, Viszlet Krisztián (685) és Győcsi Tamás (639) küzdelme Fotó: Kámán András

A házigazda Auto-Crash Szombatjhely SE tagjai alaposan megszenvedtek a szervezéssel. Pénteken és szombaton a kiadós eső miatt még víz alatt volt a pálya, szivattyúzni kellett. Hogy aztán szombatra megérkezzen a fullasztó meleg – és locsolni kelljen a pályát. Népes és erős mezőny gyűlt össze a Szabadidőközpontban, több mint 60 autót neveztek be. És a szezon legjobb, leglátványosabb versenyét hozta az amúgy is mindig remek hangulatú szombathelyi viadal. Rengeteg ütközés, borulás tarkította a futamokat – volt dolga bőven a technikai személyzetnek, sorozatban kellett talpra állítani az autókat, a harcképtelenné vált járműveket pedig elvontatni. A szombathelyiek mellett a Speed Car Auto Sport egyesület Vép és az Autó Sport Klub Rum pilótái képviselték a vasi színeket – igaz, utóbbi egyesület ezúttal kevesebb autóval állt rajthoz.

Két szombathelyi csapattárs, Viszlet Krisztián (685) és Győcsi Tamás (639) küzdelme Fotó: Kámán András

– Jól sikerült a versenyünk, minden tekintetben elégedettek vagyunk – értékelt a szervező Auto-Crash Szombathely SE vezetője, Pintér Endre. – A versenyzők visszajelzései alapján a pálya talaja rendben volt, a szervezés gördülékeny, az érdeklődők, szurkolók pedig kiváló hangulatot teremtettek. Szombathelyen versenyezhető, belátható a pálya, amit mind a pilóták, mind nézők értékelnek. Annak is örülünk, hogy szép eredményekkel zárták a futamot a vasi pilóták. Jövőre természetesen visszatérünk a Szabadidőközpontba! Palace Bistro&Bar/Galambos Trans Kupa, vasi érmesek. Szuperfutam: 1. Németh Frigyes, 2. Korándi Balázs, 3. Sporeth Roland (mind Szombathely). Épített kategória: 2. Vendli Gábor (Szombathely). Széria kicsi: 1. Mórocz Patrícia (Szombathely), 2. Pék Ferenc (Szombathely), 3. Hetyei Patrik (Vép). Széria közép: 1. Korándi Balázs, 2. Gyócsi Tamás, 3. Hamza Gábor (mind Szombathely). Széria nagy: 1. Németh Frigyes, 2. Komálovics Balázs, 3. Sporeth Roland (mind Szombathely). Lada: 2. Barbalits Benjámin (Vép), 3. Grasanovics László (Szombathely). Női: 3. Nagy Noémi (Vép). Szerelő futam: 1. Horváth Péter (Rum), 3. Fülöp Márton (Szombathely). Amatőr: 1. ifj. Horváth István (Vép), 2. Gyócsi Rajmund (Szombathely), 3. Sinka Béla (Szombathely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában