A dobogó teteje

2018.03.21. 07:42

Bodorkós-Horváth Katalin Európa-bajnok

Jó előjelnek bizonyult Bodorkós-Horváth Katalin számára az ob-n elért országos csúcs; a szenior atléták fedett pályás Európa-bajnokságán meg sem állt a dobogó tetejéig.

Horváth Erika

Bodorkós-Horváth Katalin a hazai fedett ob-n országos csúcsot gyalogolt Fotó: Berényi Ibolya

A szenior atléták fedett pályás országos bajnokságát március 12-én rendezték. A budapesti BOK-csarnokban Vas megyéből hárman álltak rajthoz. A legaktívabbnak a legidősebb versenyző, a 83 esztendős Homonnay Ferenc bizonyult, négy számban is bizonyította példaértékű edzettségét. A Haladás VSE színeiben 60 méteren 10,48, 200 méteren 38,06 másodperccel szerezte meg az ezüstérmet az M80-as korosztályban, három évvel fiatalabb rivális előzte meg. Távolugrásban 2,50 méterrel lett bajnok, súlylökésben pedig 7,01 méterrel bronzérmet kasszírozott (3 kilós ebben a korosztályban a súlygolyó). Az M50-es korosztályban Márczi Győző, a Sárvári Kinizsi atlétája rúdugrásban indult, és 3,30 méterrel aranyérmet szerzett. Az egyetlen vasi női versenyző a Dobó SE gyaloglója, Bodorkós-Horváth Katalin volt, aki a W50-es korosztályban 3000 méteren 15:53,09 perces új országos csúccsal hódította el a bajnoki címet.

Bodorkós-Horváth Katalin a hazai fedett ob-n országos csúcsot gyalogolt Fotó: Berényi Ibolya

Nagyszerű főpróba volt ez a Madridban szerdán kezdődött szenior Európa-bajnokság előtt, amelyre Vas megyéből csupán a szombathelyi versenyző nevezett. Az első versenyén már túl is van az 50 éves gyalogló, akinek Domján Miklós az edzője. 3000 méteren korcsoportja 15 fős mezőnyében Európa-bajnoki címet szerzett 16:41,46 perccel. Ezen a távon ez az első Eb-érme – és máris arany. Bodorkós-Horváth Katalin pénteken az 5 km-es távon is rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában