labdarúgó-diákolimpia

2018.05.23. 21:50

Bronzérmes a Nádasdy iskola

Bronzérmet hozott a labdarúgó-diákolimpia I. korcsoportos országos döntőjéről a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola csapata.

Horváth Erika

A Nádasdy iskola bronzérmes csapata. Állnak (balról): Nardai Viktória technikai vezető, Nagy Ádám, Szabó Bálint, Papp Máté, Takács Kolos, Bíró Ádám, Nardai Csaba edző. Elöl: Horváth Noel, Grádvohl Kristóf, Varga Nimród, Széll László és Varga Erik Fotó: MDSZ

Tizenkilenc megye és Budapest győztese vehetett részt a háromnapos békéscsabai döntőben az I. és a II. korcsoportban is. Előbbiben a sárvári Nádasdy, utóbbiban a szombathelyi Paragvári iskola képviselhette Vas megyét.

A Nádasdy iskola bronzérmes csapata. Állnak (balról): Nardai Viktória technikai vezető, Nagy Ádám, Szabó Bálint, Papp Máté, Takács Kolos, Bíró Ádám, Nardai Csaba edző. Elöl: Horváth Noel, Grádvohl Kristóf, Varga Nimród, Széll László és Varga Erik Fotó: MDSZ

A legkisebbeknél a Nádasdy a C csoportba került, ahol első mérkőzésén 3-2-re legyőzte a Balatonfüredet, majd a Marcalival 2-2-es döntetlenre végzett. Délután a Kecskemét ellen 3-2-re nyertek a sárváriak. Az utolsó csoportmérkőzésükön elég volt egy pontot szerezniük a csoportelsőséghez. És ezt el is érték a szurkolóik által támogatott nádasdys fiúk; a Nyíradonnyal 4-4-es döntetlent játszottak, így veretlenül – két győzelemmel, két döntetlennel – végeztek a csoportjuk élén. Másnap a D csoport másodikjával, a tolnai csapattal találkoztak a negyeddöntőben. A korai kezdés és a vizes fű sem zavarta meg a nagyon elszánt és bizonyítani akaró sárváriakat, magabiztos, 3-0-s győzelemmel jutottak a torna legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben a budapesti Gloriett sportiskola együttesével kellett összecsapniuk – ezen a mérkőzésen szenvedték el egyetlen vereségüket. Némi vigaszt az jelent, hogy a későbbi bajnoktól kaptak ki. De az érem még nem volt veszve, hiszen harcba szállhattak a bronzért. A harmadik helyről döntő mérkőzésen a korábbi csoporttárs, a Nyíradony volt a Nardai Csaba vezette csapat ellenfele. Ezúttal szó sem lehetett döntetlenről, a Nádasdy kisdiákjai megérdemelten nyertek 5-3-ra, és bronzérmet hozhattak haza. A sikerhez nagyban hozzájárult Varga Erik teljesítménye, aki az országos döntő legjobb kapusa címet érdemelte ki.

A II. korcsoportban a Paragvári utcai Általános Iskola csapatának kevéssé jól sikerült a békéscsabai torna, egy győzelemmel (Nyírbátor 6-2), egy döntetlennel (3-3) és két vereséggel (Baja 0-4, Csorna 2-3) csoportjukban negyedikek lettek, így a 13-16. helyért folytathatták a játékot. A Dorogtól 4-3-ra kikaptak, de a 15. helyért rendezett mérkőzést biztosan, 4-0-ra megnyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában