Jól szervezték a versenyt a vasiak

2018.06.21. 19:23

Bronzérmet szereztek az őriszentpéteri labdarúgók a diákolimpián

Sikeresen fejeződött be a kis iskolák diákolimpiájának országos döntője. Az utolsó versenynapon az őriszentpéteri labdarúgók bronzérmet szereztek, és a vasi rendezők is sok dicséretet kaptak.

Horváth Erika

A bronzérmes őriszentpéteri csapat. Állnak balról: Sebők Csaba testnevelő, Mihály Bence, Farkas Márk, Tóth Ádám, Batha Bence, Gaál Péter, Takács Zoltán másodedző. Elöl: Varga Bendegúz, Stunya Lóránt, Szemán Máté, Csóbor Máté Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Csütörtökön zárónapjához érkezett a kis – 200 fő tanulólétszám alatti – iskolák sportversenyeinek diákolimpiai országos döntője. Már csak a helyosztók maradtak a két labdajátékban. Az őriszentpéteri labdarúgók – miután a szerdai elődöntőben büntetőkkel alulmaradtak – a bronzéremért léphettek pályára a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkány ellen. Nehezen lendültek játékba Sebők Csaba tanítványai, az első félidő jó részében inkább csak a védekezésre koncentráltak. Nem sokkal a szünet előtt azonban magukra találtak, és a hatodikos Farkas Márk találatával vezetést szereztek. A második 15 percet viszont végig uralták, sok helyzetükből egyet még értékesítettek – szintén Farkas talált be –, így 2–0-ra nyertek, és megszerezték a dobogós helyezést.

– Úgy érzem, mindenképpen megérdemeltük az érmet, és reálisnak is tartom a harmadik helyezést az erős mezőnyben

– értékelt Sebők Csaba. – Úgy lettünk harmadikok, hogy egyszer sem kaptunk ki, és nélkülöznünk kellett egyik kulcsjátékosunkat, az agyrázkódása után gyógyulgató, az amúgy atlétikában 800 méteren is dobogóesélyes Tamaskó Richárdot. A fi úk, akik valamennyien fociznak az őriszentpéteri ifi – ben, fi zikailag a topon voltak. A focitornát az a Hajdúböszörmény nyerte meg, amelyet a vasiak a csoportmérkőzések során legyőztek.

A bronzérmes őriszentpéteri csapat. Állnak balról: Sebők Csaba testnevelő, Mihály Bence, Farkas Márk,
Tóth Ádám, Batha Bence, Gaál Péter, Takács Zoltán másodedző. Elöl: Varga Bendegúz, Stunya Lóránt,
Szemán Máté, Csóbor Máté Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A nádasdi kézilabdás lányok a 7–9. helyért játszottak csütörtökön. Mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszterédet 20– 5-re, a Veszprém megyei Magyarpolányt 11–7-re győzték le Mesterházi László tanítványai így a hetedik helyen zártak. A diákolimpiai bajnoki cím a Bács-Kiskun megyei Bócsáé lett.

 

Rendkívül eredményes országos döntőt zártak a vasiak, hiszen két arany, három ezüst és egy bronz volt a mérlegük. De a házigazdai szerepkörben is dicséretesen teljesítettek. Egy profi csapatnak köszönhetően a versenyek jól pörögtek, az eredményközlés is kiváló volt. A szervezőbizottság – egyben a Vas Megyei Diáksport Egyesület – elnöke, Pálóczi László fáradtan, de elégedetten összegezhetett:

– Már az év elejétől feszített tempóban dolgozott a szervezőbizottságunk. A kis iskolák sportversenye a Magyar Diáksport Szövetség országos döntői közül ugyan nem a legnagyobb létszámú, de szervezési szempontból a legbonyolultabb. Az iskolák kis létszámai miatt átfedések is vannak, ugyanaz a gyerek labdajátékban és atlétikában is érdekelt lehet. Igyekeztünk az országos döntőben részt vevő mind a 142 iskola igényének megfelelni mind a versenyrendezésben, mind a szállás és étkezés biztosításában. Egy vállcsontrepedésen kívül nagyobb sérülés nem történt, a vendégek részéről csak két focicsapat viselkedésében akadt kivetnivaló.

Pálóczi László, a szervezőbizottság
elnöke elégedett lehet
Fotó: MDSZ

Jól szervezték meg a bonyolult versenyt a Vas megyeiek

Eddig nagyon sok jó visszajelzést, dicséretet kaptunk. Fáradtan, de jó élményekkel zárhattuk le a 2017/2018-as tanév diákolimpiai versenysorozatát. Sok tapasztalatot szereztünk, és szívesen vállalnánk a kis iskolák következő diákolimpiai országos döntőjének megrendezését is.

A vasi eredmények. Atlétika. Többpróba. Fiú, csapat: 8. Őriszentpéter (Farkas Martin, Simon Levente, Farkas Márk, Bakó Milán, Tóth Ádám, Mihály Bence) 2249 pont. Egyéni. II. korcsoport: 7. Gombás Bence (Torony) 335. III. kcs.: 17. Bakó Milán (Őriszentpéter) 401. IV. kcs.: 1. Barbalics Bálint (Győrvár) 561. Lány, csapat: 2. Gyöngyösfalu (Kaposi Fanni, Horváth Kíra, Kuglics Lili, Fekete Kata, Molnár Dzsesszika, Páli Csenge). Egyéni, II. kcs.: 5. Kaposi Fanni (Gyöngyösfalu) 390, 6. Kulcsár Emília (Őriszentpéter) 374. III. kcs.: 6. Kuglics Lili (Gyöngyösfalu) 485. IV. kcs.: 15. Romsics Lili (Torony) 454.

Egyéni. III. kcs., 600 m. Fiú: 9. Mikics Bálint (Egyházasrádóc), 19. Szabó András (Gencsapáti) 1:57,7. Lány: 13. Milos Rózsa (Gyöngyösfalu) 2:01,9, 17. Vincze Laura (Torony) 2:04,3. IV. kcs., 800 m. Fiú: 2. Barbalics Bálint (Győrvár) 2:14,4. Lány: 10. Németh Eszter (Gyöngyösfalu) 2:48,0, 14. Hajas Martina (Bő) 2:52,0.

Svédváltó, fiú: 2. Gyöngyösfalu (Molnár Levente, Páli Csanád, Debreceni Dávid, Varga Milán) 2:26,9. Lány: 1. Gyöngyösfalu (Kaposi Fanni, Fekete Kata, Páli Csenge, Vörös Dorka) 2:36,0.

Kézilabda, lány: 7. Nádasd (Banca Evelin, Biczó Jázmin, Dervalics Enikő, Horváth Zsófi a, Meskó Dóra, Morsics Réka, Mráz Lili, Nagy Jázmin, Németh Regina, Papp Angéla, Subosits Réka, Takács Alexandra).

Labdarúgás, fiú: 3. Őriszentpéter (Szemán Máté, Varga Bendegúz, Batha Bence, Tóth Ádám, Mihály Bence, Farkas Márk, Gaál Péter, Stunya Lóránt, Csóbor Máté).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában