kosárlabda

2018.01.16. 18:53

Dillard az új irányító az Egis Körmendben

Az Egis Körmend megtalálta a sérült Marquis Wright helyettesét. Az új irányító, Kevin Dillard szombaton játszhat először körmendi színekben.

VN

A körmendi kosárklub hetek óta kereste már az íngyulladással bajlódó amerikai irányító, Marquis Wright helyettesét. Kedden este bejelentették, hogy megállapodtak egy tapasztalt, jó képességű amerikai játékossal. A 28 éves, 183 centi magas Kevin Dillard profi karrierje során megfordult a Pau-Orthez, a Cholet Basket, az Apollon Patras, az Antwerp Giants és a Pinar Karsikaya csapatában. Legutóbb a PAOK Thessaloniki játékosa volt, ahol négy mérkőzésen 2,3 lepattanót, 3,5 gólpasszt és 10 pontot átlagolt.Kevis Dillard már néhány napja Körmenden tartózkodik, együtt edzett leendő csapattársaival és egy alapos orvosi vizsgálaton is átesett. A klubvezetés szerint szerződtetése plusz anyagi terhet jelent, amit támogatóik segítségével sikerült előteremteni.

- Nem volt könnyű megtalálni azt az irányítót, akire nekünk szükségünk van, hiszen nem volt túl nagy merítési lehetőség a játékospiacon. De úgy érzem, sikerült megtalálnunk a legjobb megoldást – mondta Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője. – Kevin nagyon jó kosaras, nagy szívvel, jó hozzáállással tud játszani, ezt korábbi klubjainál megmutatta már. A pálya mindkét oldalán, tehát támadásban és védekezésben is sokat várok tőle. De remélem, hogy a tapasztalatával a pályán kívül is segíti majd a társait és hogy valóban jobbá, erősebbé tudja tenni a csapatunkat a játéktudásával.

Kevin Dillard szombaton, a Sopron elleni bajnokin szerepelhet először a körmendi csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában