u14

2018.05.23. 21:53

Döntőznek a szombathelyi serdülő kosarasok

Ma megkezdi szereplését a serdülő fiú kosárlabda-bajnokság soproni nyolcas döntőjében a Szombathelyi Sport-iskola KA U14-es együttese.

Horváth Erika

Az idei negyedik országos nyolcas döntőből sem hiányoznak a szombathelyiek (a Falco U20-as és a sportiskola U16-os együttese bronzérmes lett, az U18-as pedig nyolcadik). Nem meglepetés, hogy az U14-esek, a serdülők is ott lehetnek az országos döntőben. Nagyon hosszú volt az útjuk eddig. Ebben a korosztályban nincs kiemelés; tavaly szeptemberben rajtolt a négyfordulós területi alapszakasz, ahonnan fel lehetett jutni az országos főtáblára. Ott 32 csapat (köztük volt a Körmendi Törpördögök gárdája is) hat fordulóban négyes tornákon csatázott a legjobb nyolc közé jutásért. A Váradiné Szarka Ildikó vezette szombathelyi sportiskolások mérlege nagyon impozáns, a 18 főtáblás mérkőzésükből 17-et megnyertek, a hat tornájukból ötön első helyet szereztek.

- Az előcsatározásokon elért jó eredmények talán jó előjelnek tekinthetők, megpróbálunk hasonló mentalitással játszani a döntőben is. Sokat dolgoztunk, felkészültünk. Ebben a korosztályban még nehéz esélyt latolgatni, hiszen például a mi csapatunk legtöbb játékosának ez lesz az első országos döntője, de bízom a jó szereplésben – mondta Váradiné Szarka Ildikó.

A nyolcas döntőnek Sopron a házigazdája. Csütörtökön és pénteken a csoportmérkőzéseket rendezik. A SzoSI-nak sorrendben a ZTE (csütörtök 13.00), a Dombóvár (péntek, 9.00) és a Debrecen (péntek, 19.00) lesz az ellenfele az A csoportban. A B csoportban a MAFC, a Sopron, a Vasas és a Kőbánya csap össze. A csoportokból a 1-2. helyezettek jutnak az elődöntőbe. Szombaton keresztjátékot rendeznek, vasárnap pedig a helyosztók várnak a csapatokra. he

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában