súlyemelő Európa-bajnokság

2018.06.20. 21:55

Eb-bronz: Fittyet hányt a gerincproblémájára Rosanics

Bronzérmet szerzett a hazai rendezésű masters súlyemelő Európa-bajnokságon dr. Rosanics Péter, a Haladás VSE versenyzője.

Horváth Erika

Dr. Rosanics Péter a budapesti masters Európa-bajnokságon is felállhatott a dobogóra Fotó: Kun Ágnes

Az elmúlt szombaton kezdődött, ezen a szombaton zárul a masters súlyemelők idei Európa-bajnoksága a Budapesti Műszaki Egyetem Sportközpontjában. Dr. Rosanics Péter kedden lépett színre, és az M50-es korosztály 85 kg-os súlycsoportjának kilencfős mezőnyében a dobogóra is fel tudott kerülni. Sőt, a tavalyi Eb-n elért eredményét hat kilóval meg is fejelte, összetettben 221 kilót teljesített.

Dr. Rosanics Péter a budapesti masters Európa-bajnokságon is felállhatott
a dobogóra Fotó: Kun Ágnes

– Ez szinte csodaszámba megy – mondja a Haladás VSE emelője, aki civilben a Markusovszky kórház traumatológiai osztályának adjunktusa. Hiszen februárban kiszakadt lumbális gerincsérvet diagnosztizáltak nála. És ez a verseny sem indult jól a számára. – Szakításban majdnem kiestem. Két érvénytelen gyakorlat után teljesítettem a 95 kilót, ezzel a negyedik helyen álltam, öt kgmal előzött meg a lengyel riválisom. Lökésben kockáztatni kellett. A 120 után a 126 sikerült, a 128-at még felvettem, de a kilökésre már nem maradt erőm. Szerencsére a 126 is elég volt ahhoz, hogy behozzam a hátrányomat és felkapaszkodjak a dobogó harmadik fokára. Úgy érzem, elégedett lehetek, hiszen a győztes cseh versenyző világcsúcstartó volt, ő verhetetlen. A második helyezett bolgár – akit eddig még soha nem láttunk, így fekete ló volt számunkra – pedig egy izomgolyó. Jöhet a világbajnokság, amelyet augusztusban Barcelonában rendeznek.

M50, 85 kg: 1. Ludek Becvár (cseh) 237 (110, 127) kg, 2. Petar Borisov (bolgár) 222 (102, 120), 3. dr. Rosanics Péter (Haladás VSE) 221 (95, 126), 4. Marek Przybylak (lengyel) 220 (100, 120).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában