Pályázni akarnak

2018.01.16. 21:30

Egyelőre tíz kosárlabda-akadémia pályázik

A szövetségi felülvizsgálatot követően tíz akadémia használhatja a jövőben a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia elnevezést – a Falco egyelőre nem adta be a pályázatát.

MTI, Tóth Gábor

Az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc elnök közölte, a 2017-es év második felében a Testnevelési Egyetemmel kö-zösen megvizsgálták az utánpótlás-nevelő klubok szerve-zeti felépítését, infrastruktúráját, gazdálkodását, és december 31-éig tíz akadémia teljesítette az előírt kritériumok 85 százalékát. Hozzátette: a tízen felül négy akadémia „várólistán” van, június 30-áig pótolhatja a hiányosságait. További három intézmény átvilágítása később történik meg.

Mészáros Lajos, az MKOSZ szakmai és utánpótlás-bizottságának az elnöke elmondta, hogy első lépésben a BEAC (női vonalon), a Debreceni KA (női, férfi), a DVTK (női), a Honvéd KA (férfi), a Kecskeméti KA (női, férfi), a MAFC (férfi), a PVSK (női, férfi), a Rátgéber KA (női, férfi), a Soproni SE (férfi) és a Vasas KA (női, férfi) kapta meg a szövetségi akkreditációt.

- Ez az átvilágítás azoknál a kluboknál történt meg, amelyek frissen adták be a pályázatukat, mi egyelőre nem adtuk be – jelezte Várai Attila, a Falco KC Szombathely utánpótlás szakágának a vezetője. – De természetesen élni kívánunk a lehetőséggel. Nem késtünk le semmiről, ugyanis a pályázat nyitott – egyébként már tárgyaltunk az MKOSZ illetékeseivel. Ugyanakkor néhány követelménynek még meg kell felelnünk, gondolok itt elsősorban jogi, szervezeti problémákra. A napokban is egyeztetünk erről az illetékes városvezetőkkel, sportvezetőkkel. Legkésőbb márciusig minden problémára megoldást kell találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában