Szerdán Horváth Zoltánra emlékeznek

2018.09.25. 20:59

Falco: Kapfenberg után, Komarno előtt

A Falco-­Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata edzőmeccsen verte biztosan az osztrák bajnok Kapfenberg együttesét. A sárga-feketék szerdán a Horváth Zoltán-emlékmérkőzéssel zárják a felkészülési időszakot.

Tóth Gábor

Az új irányító, Ronald Curry ponterős, agilis játékkal rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Kapfenberg Bulls 75-65 (20-15, 14-13, 27-25, 14-12). – Szombathely, 1200 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Tóth K., Esztergályos R., dr. Magyari T.

Falco: Curry 20/9, Norfleet –, Bíró 6/6, Bruinsma 15/3, Reddic 16. Csere: Balmazovic 14/9, Tóth N. 2, Kucsora 2, Hódi –. Edző: Gasper Okorn.

Kapfenberg, legjobb dobók: Wilson 18/3, Vojosevic 13/3, Samuels 12.

Kipontozódott: Samuels (36.).

Nagy lendülettel, 9-0-val nyitott a Falco. A folytatásban viszont leperdültek a gyűrűről a távoli dobások, kimaradtak a ziccerek, ezt kihasználva a lelkes vendégek szinte eltüntették a hátrányukat (8. perc: 15-14). Egy ideig még döcögött a szombathelyi szekér, aztán rendezte sorait a házigazda, sebességet váltott, ismét meglépett (17. perc: 30-23) – a mérkőzés ezen szakaszában az ellenfél szinte csak büntetőből talált be. De a fél­idő vége ismét az osztrákoké volt, így nyílt állásnál vonulhattak a nagyszünetre a felek (20. perc: 34-32). Támadásban sokat hibázott a Falco. A játék képe fordulás után sem változott: a Falco többször meglépett (24. perc: 44-38), a szívós Kapfenberg pedig rendre felzárkózott. A versenyfutást úgy a harmadik negyed közepéig-végéig bírta a vendég, ekkor már többször is tíz pont körüli, fölötti előnyt épített ki magának a Falco (30. perc: 61-53). Ponterősen, motiváltan játszottak a szombathelyi légiósok, a közönségnek tetszett, amit látott. A hazai kispad szorgalmasan forgatta a csapatot. A záró játékrészben aztán állandósult a Falco stabil előnye (36. perc: 70-61). Végül a sárga-fekete gárda biztos győzelmet aratott.

Az új irányító, Ronald Curry ponterős, agilis játékkal rukkolt elő Fotó: Unger Tamás

Norfleet csak szűk két percet játszott, Váradi ezúttal sem lépett pályára.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerdán a 9. Horváth Zoltán-emlékmérkőzéssel zárja a felkészülését. A program 17.30-kor koszorúzással, megemlékezéssel kezdődik az Arena Savariában. Majd a Falco 18.30-kor a szlovák első ligás MBK Rieker COM-therm Komarno ellen lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában