kosárlabda

2018.10.16. 20:27

FIBA Kupa: Szolnokon kezd a Falco

Szerdán 18 órakor megkezdi szereplését a nemzetközi porondon a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapata – a FIBA Európa Kupa első fordulójában a nagy rivális Szolnok vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Váradi Benedek csapatkapitány Fotó: Unger Tamás

A FIBA Európa Kupa F csoportjába a két magyar klub, a Falco és Szolnok mellett a brit Leicester Riders és az olasz Dinamo Sassari szerepel – mindenki játszik oda-vissza mindenkivel, az első két helyen végző csapat jut tovább a csoportból. A Falco a Szolnokkal kezd idegenben. A felek a magyar bajnokságban már megmérkőztek egymással, szűk két hete a szombathelyiek nagy verést kaptak az Olaj vendégeként (68-88). Itt a lehetőség a visszavágásra.

Váradi Benedek csapatkapitány
Fotó: Unger Tamás

– Nagyon örültünk annak, hogy az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően nem kellett selejtezőt játszanunk, rögtön a csoportkörbe kerültünk – árulta el Váradi Benedek, a Falco-Vulcano energia KC Szombathely csapatkapitánya. – Ha az ember egy ilyen sorozatban szerepelhet, akkor komoly célokat kell, hogy kitűzzön maga elé – ennek megfelelően a továbbjutás a célunk. A Sassari szerintem kiemelkedik a mezőnyből, de a második helyre oda lehet érni – és ebben vélhetően éppen a Szolnok lesz a nagy riválisunk. Ez a szolnoki mérkőzés egyébként teljesen más lesz, mint a bajnoki volt. Lassan összerázódik a csapatunk, összeáll a játékunk, mindenki kezdi megtalálni a helyét a rendszerben. És kielemeztük az elmúlt mérkőzéseken elkövetett hibáinkat. Szombaton nyertünk a Kaposvár ellen, a gyengébb szezonrajt után a győzelem is jót tett a lelkünknek. Én bizakodva várom a kuparajtot. Szeretnénk méltóképpen képviselni Szombathely színeit Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában