sport

2018.05.17. 21:51

Futsal: rangadót nyert Veszprémben a Haladás

Rangadót nyert a Veszprém vendégeként a gólerőn futballozó, két kiállítást is elszenvedő Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata – így a zöld-fehérek bebiztosították második helyüket a csoportjukban.

Tóth Gábor

Fotó: Penovác Károly/Napló

FC Veszprém-Swietelsky Haladás VSE 2-5 (0-2).

Veszprém, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, rájátszás, vezette: Kovács G., Wittner J. (Imrő J.).

Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Csere: Schmidmajer (kapus), Fehér, Tar, Boromisza G., Varga, Bognár, Apatini. Edző: Madarász János.

HVSE: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Michel, Dróth. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Sipos G., Németh P., Santos, Márkus, Hajmási, Vidák, Bencsik. Edző: Turzó József.

Gól: Apatini (28.), Tatai (33.), ill. Horváth P. 2 (13., 38.), Bencsik (17.), Dróth (35.), Michel (39.).

Kiállítva: Sipos G. (23.), Vidák (27.).

Fotó: Penovác Károly/Napló

Remekül kezdett a Haladás, rögtön magához ragadta az irányítást. A labda szinte csak a szombathelyieknél volt, a házigazda védekezésre rendezkedett be. A zöld-fehérek több helyzetet is kidolgoztak, de a lehetőségek kimaradtak. Múltak a percek, és nem tudta rendezni sorait a Veszprém – időt is kért a hazai kispad. Hiába, lendületben maradt a Haladás. És próbálkozott mindennel, átlövésekkel, ziccerek kidolgozásával, letámadással. Végül egy egyéni akció végén Horváth Péter törte fel a reteszt, és talált be a vendéglátó kapujába. A gól után megpróbált kijönni a szorításból a Veszprém, de csak elvétve ért oda a Haladás kapuja elé. Sőt, Bencsik lopott labdát egy veszprémi pontrúgásnál, végigrobogott a pályán, és góllal zárta a kontrát (17. perc: 0-2). Néhány pillanat múlva Márkus lövésénél a kapufa mentette meg a hazaiakat. Nagyon kellett a szünet a Veszprémnek.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már mindkét kapu előtt adódott lehetőség. A 23. percben a Haladás fiatalja, Sipos második sárgával ki lett állítva – aki a labdát rúgta el, de elcsúszott, és elsodorta ellenfelét. A két perces emberhátrányt azonban kivédekezte a HVSE. De a játékvezetők ismét főszereplővé léptek elő, Vidákot is kiállították – ez az ítélet is erősnek tűnt. Ezt az emberelőnyt pedig már gólra váltotta a Veszprém. Váratlanul izgalmas lett a meccs. És az érdekes játékvezetői felfogás eredményeképpen meglehetősen feszült a hangulat. Támadott, rohant a Veszprém, kevésbé figyelt a védekezésre. Így egyre több helyzetet alakíthatott ki a vendég – Márkus ismét kapufát rúgott. A hazaiak korán elérték az öt csapatfaultot, de a játékvezetők nem nagyon akartak még egy veszprémi szabálytalanságot befújni. A kihagyott szombathelyi helyzetekért pedig járt a büntetés, egyenlített a házigazda (33. perc: 2-2). Végül azonban csak összejött a kisbüntető a vasiaknak: a tízméterest Dróth váltotta higgadtan gólra. Az utolsó bő három percet már vészkapussal játszotta a Veszprém. De jól védekezett a Haladás. Sőt, egy labdaszerzés, kontra végén Horváth Péter megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját (38. perc: 2-4) – érezhetően eldőlt a meccs. Aztán Michel emelt a saját kilenceséről az üresen hagyott veszprémi kapuba.

Nagyot futballozott a Haladás, biztosan nyert az erős Veszprém otthonában, így a bajnokság végén majd a bronzéremért játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában