Vereség a görögöktől

2018.08.13. 21:52

Három góllal maradt alul a magyar ifjúsági válogatott

Második csoportmérkőzésén nagy küzdelemben három góllal kikapott a magyar válogatott az U18-as ifjúsági vízilabda-világbajnokságon.

Pum András

Bóbis Botond három gólja is kevés volt a görögök ellen

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Görögország–Magyarország 15–12 (4–3, 3–3, 4–3, 4–3). – Tófürdő, B csoport, 1500 néző, második forduló, vezette: Duraskovic, Gomez. Magyarország: Grieszbacher – Szieben, BÓBIS 3, Baksa 2, Fodor, Schmölcz, Dala 1. Csere: Csorba 2, Szeghalmi 1, Fekete 1, EKLER B. 2, Vékony, KOROM. Szövetségi kapitány: Horváth János.

 

Gyors gólváltással kezdődött a vasárnap esti mérkőzés, amelyet a helyszínen tekintett meg Märcz Tamás, a felnőttválogatott szövetségi kapitánya. A folytatásban is felváltva estek a találatok – egyik csapat sem tudott meglépni. A negyedet lezáró gólt az aligátorok játékosa, Ekler Bende gúz szerezte (4–3). A második negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, a mieinknek többször is volt lehetőségük két, sőt há rom góllal is meglépni, de a görögök kapusa remekül védett. A nagyszünetben egygólos (7–6) hellén előnyt mutatott az eredményjelző tábla. Fordul ást követően Dimitrios gyors egymásutánban két gólt szerzett, a mérkőzésen először három góllal vezettek a görögök. Csorba szépített (9–7), ám a görögök ismét két gyors akciógólt szereztek (11–7). A magyarok portása, Grieszbacher nem fogott ki jó napot, helyére Korom állt be. A húzás bevált, a negyedben újabb gólt már nem kaptak, viszont kettőt lőttek a magyarok. Az utolsó negyedre 11–9-es görög vezetéssel szálltak vízbe a felek. Az utolsó negyedben – csakúgy, mint az első felvonásban – felváltva estek a gólok. Aztán ismét három találattal elmentek a görögök – elúszni látszott a meccs. Ám Ekler ebben a kiélezett hely zetben magabiztosan értékesítette büntetőjét. A magyarok a legjobb helyzeteket is elhibázták, többször is a kapufát találták el. Másfél perccel a lefújás előtt 14–12-re felzárkózott a magyar csapat, de Dionusios találata eldöntötte a meccset (15–12). A magyarok jól támadtak, de sok hibával védekeztek – a 15 kapott gól nagyon sok.

Bóbis Botond három gólja is kevés volt a görögök ellen
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Horváth János: – Védekezésben rengeteget hibáztunk, buta gólokat kaptunk. Tizenkét lőtt góllal meccset kellene nyerni, mi azonban kaptunk tizenötöt. A második negyedben kétszer is megléphettünk volna két góllal, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel. A magyar válogatott kedden 19.30-kor Argentína ellen száll vízbe. A hétfői eredmények: Egyesült Államok–Horvátor szág 8–14, Olaszország– Üzbegisztán 27–8, Kanada–Szaúd-Arábia 22–6, Spa nyol ország–Szerbia 8–9, Brazília–Montenegró 7–12, Dél- Afrika–Egyiptom 14–14, Oroszország–Kína 15–2. Az Argentína– Görögország meccs lapzártánk után ért véget.

A keddi program. Szerbia–Kanada, 9.30, Kolumbia–Spanyolország, 10.50, Egyip tom–Brazília, 12.10, Ausztrália–Dél-Afrika, 13.30, Görögország–Oroszország, 15.30, Üzbegisztán–Egyesült Államok, 16.50, Új-Zéland– Olaszország, 18.10, Magyarország–Argentína, 19.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában