kvalifikáció

2018.06.22. 19:46

Hibátlanul hajtottak az uraiújfalui fogathajtóversenyen

A C kategóriás fogathajtók kvalifikációs versenysorozatának második Vas megyei állomásán a házigazda klubot képviselő Varga Szilárd tudta a legtöbb pontot gyűjteni.

Horváth Erika

Az uraiújfalui önkormányzat, a település sportegyesülete és az Uraiújfaluért Egyesület már 12. alkalommal rendezte meg fogathajtó versenyét Csőre Istvánra emlékezve – aki tragikus, lovak között bekövetkezett haláláig mindig szívesen osztotta meg tudását, tapasztalatait a környék lovasaival. A versenyre 13 fogatot neveztek, érdeklődők pedig a környékbeli településekről is érkeztek. Izgalmas versenyt láthatott a népes publikum, hiszen a kettes fogatok akadályhajtó számában – amely az országos bajnokságra kvalifi káló megyei versenysorozat második állomása volt – öten is hibátlanul, szintidőn belül teljesítették mindkét fordulót. A szabályoknak megfelelően összevetés következett közöttük. A rövidebb pályát már csak ketten teljesítették verőhiba nélkül, a házigazdák versenyzője, Varga Szilárd, valamint a gencsapáti Főnix SE fogathajtója, Geröly Tibor. Végül csupán 29 századmásodperc döntött Varga Szilárd javára. Geröly Tibor mögött a harmadik helyen ifj. Szájer József (Katafai LSE) végzett. Vadászhajtásban Nagy Róbert (Lukácsházi SE), ifj. Szájer József és Geröly Tibor volt az első három helyezett sorrendje. Az egyes fogatok versenyét akadály- és vadászhajtásban is Tamási Éva (Uraiújfalu SE) nyerte.

Két forduló után Geröly Tibor áll 16 ponttal a kvalifikációs versenysorozat élén, akit Varga Szilárd 14, Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) 9 ponttal követ. A következő pontgyűjtő versenyt július 1-jén Hegyhátszentjakabon rendezik.

Fotó: Illusztráció / VN-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában