birkózó-világbajnokság

2018.10.16. 20:23

Ismét budapesti vb-re készül ifj. Veréb István

Szombattól Budapest lesz a házigazdája az idei birkózó-világbajnokságnak. Ifj. Veréb István, a Haladás VSE szabadfogású 86 kilósa szép emlékeket őriz az öt évvel ezelőtti hazai vb-ről, hiszen akkor bronz- érmesként ünnepelték.

Horváth Erika

Ifj. Veréb István (balról) a világbajnoki felkészülés finisében Fotó: Török Attila /Nemzeti Sport

A szervezők és a résztvevők is már az utolsó simításokat végzik, szombaton a szabadfogásúak versenyeivel megkezdődik a budapesti birkózó-világbajnokság. Már az első versenynapon szőnyegre lép ifj. Veréb István is, aki a 86 kilós súlycsoportban képviseli Magyarországot. A Haladás VSE 31 esztendős birkózójának eddig nem volt zökkenőmentes az éve – már ami a birkózást illeti.

– Elég sokat bajlódtam a nyakammal, több mint két hónapig nem birkóztam. Persze edzettem közben is, nem pihentem, csak a birkózást kellett szüneteltetnem – mondta a szabadfogású válogatott oszlopos tagja, aki öt évvel ezelőtt éppen Budapesten szerezte meg első felnőtt vb-érmét, egy bronzot. Aztán 2014-ben és tavaly egy-egy Eb-bronzot is nyert.

Ifj. Veréb István (balról) a világbajnoki felkészülés finisében
Fotó: Török Attila /Nemzeti Sport

– Szenvedős időszak van mögöttem, másfajta munkát kellett végeznem, mint a többieknek. De mindent megtettem azért, hogy rendben és felkészült legyek a vb-re. Az elmúlt pénteken voltak kontrollmeccseim erős ellenfelek ellen, hiszen már itt táboroznak a koreaiak, ukránok, indiaiak, üzbégek. Most már könnyítés van a munkában, és a fogyasztásra koncentrálok. Jó lenne ugyanazt megélni a Papp László Sportarénában, mint öt évvel ezelőtt. Hát, ellenfelem az van, bőven. Nem ártana egy jó sorsolás, persze, igazán ennek csak az első körben van jelentősége. Aki érmet akar szerezni, annak a mezőny komolyabb részéből is legalább két riválist le kell győznie. Ebben tud segíteni a hazai pálya – a szurkolás, a családom. Ezek adnak annyi erőt, hogy ha jó napom lesz, és fejben is erős leszek, akkor sikerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában