Sport

2018.07.15. 19:20

Jól lőttek a vasi íjászok

Nagy sikert aratott, szép Vas megyei eredményekkel zárult a hagyományos Hársas 3D Kupa nemzetközi íjászverseny.

Tóth Gábor

Haragáné Budai Ágnes a dobogón Fotó: Mikos Csongor

A szentgotthárdi Szent Sebestyén Íjászkör már tizedszer rendezett 3D íjászversenyt a Hársas-tó körül. Ezúttal a negyven cél közé három ügyességi célt is elhelyeztek a szervezők – ami a rutinos íjászokat is nagy kihívás elé állította. El kellett találni például egy forgó mormotát, lőni kellett bal kézzel, de a gyorsaság is számított. Az erőpróbát osztrák és szlovén vendégek tették nemzetközivé. A nehéz, technikás pálya közel 5 kilométeres távot ölelt fel a tó körüli erdőben. Összesen 26 kategóriában hirdettek győztest. A verseny népszerűségét mutatja, hogy rekordnevezés érkezett, 170 íjász vett részt a megmérettetésen.

Haragáné Budai Ágnes a dobogón
Fotó: Mikos Csongor

A vasi sportolók remekül teljesítettek. A Nibur SE-Haladás VSE íjászai közül Németh Kornél az irányzékos ifjúsági kategóriában második, Szabolcsi Bálint Bence a vadászreflex tanuló kategóriá­ban harmadik, míg Hodács Viola longbow női mezőnyben első lett. A büki íjászok közül Gadavics András (felnőtt barebow) arany-, Keszőcze János (veterán barebow) szintén aranyérmet gyűjtött be. A Nádasdi KSE színeit képviselő Bulin Andrea (női barebow) másodikként, Tóth István (férfi barebow) ugyancsak másodikként, míg Vadász Emma Villő (vadászreflex tanuló) elsőként zárt. A Körmendi Régió Egyesület íjászai közül Bognár Bálint (tradicionális ifjúsági) és Haragáné Budai Ágnes (női tradicionális) első, Forgács Zoltán (férfi tradicionális) második, Haraga Attila (férfi veterán tradicionális) ugyancsak első helyezést ért el. Az egyesület nélküli íjászok közül a tradicionális gyermek kategóriában Iván Mercédesz első, Nagy Eszter második, míg a tradicionális tanuló kategóriában Nagy Nóra harmadik helyen zárt.

A rendező csapat tagjai a megmérettetésen nem tudtak részt venni, mivel többek között a szervezés, a pályaépítés minden energiájukat lekötötte de mint azt Dallos László, a Szent Sebestyén Íjászkör nevében jelezte, a pozitív visszajelzések alapján egy emlékezetes, igazán magas színvonalú versenyt sikerült lebonyolítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában