Nem jött össze semmi

2018.09.18. 20:17

Kamionos Eb: Belgiumban csak szenvedett Kiss Norbert

Meglehetősen rosszul sikerült Kiss Norbert számára a FIA kamionos Európa-bajnokság belgiumi versenyhétvégéje.

Tóth Gábor

Fotó: kissnorbi.com

A hatodik versenyhétvégével, Belgiumban folytatódott az idei FIA kamionos Európa-bajnokság. A német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert vérmes reményekkel ült volán mögé Zolderban, ám roppant balszerencsés volt, a szezon leggyengébben sikerült hétvégéjét teljesítette, a négy futamból egyszer sem sikerült dobogóra állnia.

– Az időmérőn a hatodik helyet tudtam megszerezni, ami mindenképp csalódás volt – kezdte a beszámolót Kiss Norbert. – A szombati első versenyen aztán sikerült két helyet előrelépni – igaz, nagy csatában, lökdösődésben, a sikánon is át kellett mennem egyszer. Utóbbi miatt felhívtak a versenyigazgatóságra, de sikerült elmagyarázni a bíráknak, hogy miért történtek úgy a dolgok, ahogy történtek. Figyelmeztetést kaptam csak, a negyedik helyem megmaradt. A második, fordított rajt­rácsos futam nagyon nem sikerült: a rajt után kétszer is nekem jöttek, s valahogy nem működött jól a kamion. Nem tudtam olyan tempót menni, amilyet szerettem volna. Folyamatosan csúsztam vissza, nyolcadik lettem, egyáltalán nem vagyok elégedett a szombati eredményekkel.

Fotó: kissnorbi.com

A szombathelyi pilóta a vasárnapi időmérőn ötödik lett. A versenyen ezt a pozíciót sikerült is megőriznie, de egy kisebb koccanás miatt 30 másodperces büntetést róttak ki rá, így kicsúszott a pontszerző pozícióból. A hétvége utolsó, negyedik futamát a 12. helyről kezdhette meg, felküzdötte magát az ötödik pozícióba.

– Igazságtalannak tartom a versenybírók ítéletét, illetve a kiszabott büntetéseket – vélekedett a vasárnapi történésekről Kiss Norbert. – Olyan dologért büntettek meg, amelyhez hasonló eseteket máskor, másoknál még csak nem is szoktak vizsgálni. Az F1-ben 5-10 másodperces büntetéseket szabnak ki olyankor, amikor bajnokesélyes versenyzők egymást lökik ki a rajtnál. Ezzel szemben én 30 másodpercet kaptam egy olyan koccanásért, ahol senki nem esett ki, sőt az ellenfelem tulajdonképpen előnyhöz jutott azzal, hogy hátulról meglöktem. Nagyon csalódott vagyok. Ezzel teljesen tönkretették a vasárnapomat. Bár a második versenyen sikerült feljönnöm az ötödik helyre, igazából ez egyáltalán nem vigasztal.

A szerényebb belgiumi eredmények miatt Kiss Norbert lecsúszott az összetett pontverseny negyedik helyére. A bajnokság a franciaországi Le Mans-ban folytatódik szeptember 29–30-án, majd Spanyolországban, Jaramában zárul október 6–7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában