labdarúgás

2018.04.20. 19:02

Keleti vendégek a Haladásnál

A labdarúgó NB I. 27. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Balmazújvárost fogadja.

Pum András

Jagodics Márk (balról) hosszú hetek óta kiváló teljesítményt nyújt Fotó: Unger Tamás

Hatpontos mérkőzés, kiesési rangadó: ahogy tetszik. Egy biztos: óriási a tétje a szombati összecsapásnak. A hetedik Haladás 30, a tizedik Balmazújváros 27 pontot gyűjtött eddig. Esetleges hazai sikerrel a zöld-fehérek megugranának a kiesőzónától, vereség esetén viszont még inkább összesűrűsödik a mezőny. Michal Hipp együttese a válogatott meccsek utáni három fordulóban hét pontot gyűjtött, ennyit egyik csapat sem szerzett a mezőnyben. Ráadásul utolsó két – idegenbeli – mérkőzésüket megnyerték a zöld-fehérek.

A Balmazújváros az utóbbi három körben egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget jegyzett. Egy hete a hajrában szerzett két Rudolf-tizenegyessel 2-1-re verte a DVTK-t. A hajdú-bihariak szerdán Magyar Kupa-meccset játszottak, Újpesten 2-1-re kikaptak. A csapatok a bajnokságban kétszer már megmérkőztek egymással, Sopronban Mészöly Géza irányításával 3-1-re nyertek a szombathelyiek, Michal Hipp bemutatkozó meccsén viszont idegenben 2-1-re kikapott a Haladás.

– Örülünk az elmúlt két találkozó remek eredményének, de azt is látni kell, hogy egyelőre semmit sem értünk el, hiszen még nem távolodtunk el a kiesőzónától – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – A folytatásban is az eddig látott alázatos, fegyelmezett futballt várom el a fiúktól. A heti megbeszélés során felevelenítettük az őszi, balmazújvárosi találkozónkat, kielemeztük ellenfelünk játékát. De nagy igazság: minden meccs más és más. Csapatomban van minőség, és meg vagyok győződve arról, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni. Vannak gondjaink, eltiltottunk, sérültjeink – de ezzel nem vagyunk egyedül. Remélem, akik megkapják a lehetőséget, élnek vele. Rabusic, Ramos, Tóth Máté, Jancsó sérült, Wils öt sárga lapja miatt nem játszhat. Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Németh Milán, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Rácz, Kovács, Halmosi – Williams.

Jagodics Márk (balról) hosszú hetek óta kiváló teljesítményt nyújt Fotó: Unger Tamás

– Tisztában vagyunk vele, hogy nagy a tét, de egy profi futballistát ez nem stresszel, sokkal inkább feltüzel, motivál – mondta Jagodics Márk, a szombathelyiek 26 éves védekező középpályása. – Egységes csapat a Balmazújváros, remekül megszervezett védekezéssel, elöl Arabuli, Vajda, Rudolf személyében gólerős csatárokkal. Ugyanakkor meglehetősen kétarcú gárda, és szeretnénk kihasználni a gyenge pontjait. Az utóbbi három meccsünk jól sikerült, és ha ezt is behúznánk, kicsit nyugodtabban várhatnánk a következő találkozókat. Persze tudjuk, hogy éles a helyzet, tehát még korántsem dőlhetünk hátra. De jó a hangulat, a sikeres szereplés feldobta a csapatot, és hazai pályán – már csak a remélhetőleg nagy számban kilátogató szurkolóink miatt is – nyerni akarunk.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

A vasiakhoz kapcsolódó hír, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága utólag nem tiltotta el a DVTK–Haladás (1-2) meccsen a szombathelyiek támadója, Michael Rabusic sípcsontját eltörő Dejan Karant. A grémium a rendelkezésére álló bizonyítékok alapján megállapította, hogy Karan elsődleges szándéka arra irányult, hogy az ellenfelét megakadályozza a támadásindításban. Ergo: nem szándékosan törte ketté a cseh sípcsontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában