Elkezdi a Haladás

2018.07.20. 20:43

Kispesten szerepelnek szombaton a vasi zöld-fehérek

A labdarúgó NB I. nyitófordulójában szombaton 20.15-kor a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvéd vendége lesz.

Pum András

Mészáros Karol és társai az edzések után már várják a tétmeccseket

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az Európa-liga első körében a macedón Rabotnicki elleni akadályt sikerrel vevő Budapest Honvéd vendégeként, a Bozsik-stadionban kezdi a 2018/19-es bajnokságot a Szombathelyi Haladás. A kispestiek az idegenbeli 2–1-es vereség után a fővárosban 4–0- ra verték macedón riválisukat, így a következő körbe léptek. A hazaiak tehát már két tétmecscset vívtak, míg a vasiak számára a szombati lesz az első.

Ami a Honvédot illeti, a támadósorból Eppel Márton és az olasz Davide Lanzafame a nyáron távozott, és noha csatárposztra egyelőre nem sikerült igazolniuk, a védelembe érkező volt fradista Batik Bence és a Hongkongból, a bajnok Kitcheetől hazatérő középpályás, Vadócz Krisztián mindenképpen erősítést jelent. Ráadásul – legalábbis a kupameccsen – a brazil támadó, Danilo két gólt is szerzett.

Mészáros Karol és társai az edzések után már várják a tétmeccseket
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A Haladásnál sokan mentek és sokan is jöttek, kérdés, hogy Michal Hipp vezetőedzőnek sikerült-e már egységes csapattá gyúrnia a zöld-fehér mezeseket. A felkészülési meccsek nem igazán sikerültek, ugyanakkor a legjobb teljesítményt a bajnoki főpróbán, a Slovácko (1–1) ellen nyújtották Schimmerék. A vasiakat tavasszal példátlan sérüléshullám sújtotta, most azonban csupán Kovács Lóránt maródi. – Egyszerűbb helyzetben lennék, ha az új játékosok nem egymás után, hanem egyszerre érkeztek volna – mondta Michal Hipp. – Ugyanakkor hozzánk hasonlóan a kispestiek játékoskerete is átalakult, hiába igazolt el Eppel és Lanzafame, úgy tűnik, Danilo és Holender egyelőre jól pótolja őket. A kispestiek két Európa-liga-meccsen már játszottak, ami mindenképpen előnyt jelent számukra. Ezúton is gratulálok a továbbjutásukhoz, megérdemelt a sikerük a Rabotnicki ellen. A mai mérkőzés esélyese a Honvéd, de sehol sincs megírva, hogy mindig az esélyes nyer. Célunk pont, pontok szerzése. Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Mészáros, Németh Márió, Lyng – Priskin. – Kőkemény felkészülés után vagyunk, hiszem, hogy a befektetett munka gyümölcsözni fog – mondta a szombathelyiek támadó középpályása, Mészáros Karol. – Mindannyian nagyon várjuk már a rajtot. Ami engem illet, jó formában vagyok, de nem ez a fontos, sokkal inkább az, hogy csapatként legyünk sikeresek. Mindkét együttes számára fontos, hogyan kezdi a bajnokságot, egy jó rajt nagy lökést adhat. Kemény mérkőzésre számítok és arra, hogy legalább egy pontot szerzünk.

A mérkőzésről a Vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Az NB I. további párosítása. Szombat. Puskás Akadémia–Debrecen, 17.00 (TV: M4 Sport), Mol Vidi–Kisvárda (TV: M4 Sport), Mezőkövesd– Paks, Budapest Honvéd–Haladás, valamennyi: 20.15. Vasárnap. FTC–Diósgyőr (TV: M4 Sport), 17.30, MTK–Újpest (TV: M4 Sport), 19.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában