A revansok hete lesz?

2018.01.16. 18:49

A Körmend a FIBA-kupában fogadja az Alba Fehérvárt

Az Alba Fehérvár csapatát fogadja az Egis Körmend szerdán este (18.30) a FIBA Europe Cup második csoportkörének harmadik fordulójában.

Tóth Judit

Nagyon fontos meccsek előtt áll a Körmend. Középen Gasper Potocnik vezetőedző Németh Ákosnak magyaráz. Jobbról Halász Ákos Fotó: Szendi Péter

 

Nagyon fontos meccsek előtt áll a Körmend. Középen Gasper Potocnik vezetőedző Németh Ákosnak magyaráz. Jobbról Halász Ákos Fotó: Szendi Péter

A revansok hete lehet ez a piros-feketék számára, hiszen két olyan csapattal találkoznak, amelytől súlyos vereséget szenvedtek a közelmúltban. Szerdán este (18.30) az Alba Fehérvár együttesét fogadják, mégpedig a FIBA Europe Cup második csoportkörében. Jelenleg az Alba a második, az Egis Körmend a harmadik a J csoportban – nagyon hasonló mutatókkal. A fehérváriak csak több szerzett kosarukkal előzik meg a vasiakat. Amúgy mind a négy csapat egy győzelmet és egy vereséget számlál. A körmendiek a litván Nevezist verték itthon, a török Demir Insaattól kaptak ki idegenben, az Alba viszont hazai pályán a törököket győzte le, Litvániában kapott ki.

A J csoport szerdai, harmadik fordulójában a két magyar csapat mérkőzik egymással. (Magyar érdekeltség még a K csoportban van, ahol a Szolnoki Olaj szintén egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen áll.) A Körmend-Alba találkozó mindig igazi kosárínyencségnek számít. Most különösen érdekes a helyzet, hiszen lenne miért visszavágniuk a piros-feketéknek: a 2017-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzéséről 40 pontos zakóval tértek haza Székesfehérvárról. Ilyen vereséget nem mostanában éltek meg a játékosok és a körmendi szimpatizánsok. Tovább növelheti a mérkőzés iránti érdeklődést az a tény, hogy a Magyar Kupában is az Albával kezdenek a körmendiek, a tét a négy közé jutás lesz majd.

Halász Ákos, a körmendiek irányítója a legutóbbi FIBA-meccsen és a MAFC elleni bajnokin is nyerő ember volt. Szeretni folytatni a jó sorozatot.

- Sokáig küzdöttem azért, hogy összejöjjön a játék, örülök, hogy most sikerült eredményesen teljesítenem. Marquis Wright kiesésével több lehetőséget kaptam, próbáltam élni vele, bár nem könnyű a helyzetem, hiszen egy kezdő irányító mindig nagyobb magabiztosságot ad a csapatnak – mondta a 26 éves kosaras. – Nem lesz könnyű hetünk most sem, sőt. Az Alba brutális játékerőt képvisel, extra játékosai vannak, de hoznunk kell a meccset, számunkra ez élet-halál kérdése. A FIBA-kupában hazai pályán nem lehet hibázni, ráadásul kell egy meccset idegenben is meg kell nyerni, hogy továbbjussunk. Azt gondolom, hogy a közönség segítségével sikerülhet, hiszen azért itt nem egyszerű vendégcsapatként szerepelni. A fehérváriak után szombaton meg majd a Sopron jön. A két csapat elleni mérlegünk a legutóbbi mérkőzéseket tekintve -65 pont, erre nem vagyunk büszkék, így mindkét meccsen a győzelem a cél.

A székesfehérváriakkal kapcsolatos hír, hogy a napokban igazoltak egy új légióst, Sir’Dominic Pointert, de a 25 éves amerikai játékos nagy valószínűséggel nem szerepel még a szerdai találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában