151 ország indít csapatot

2018.09.21. 21:21

Lakos Grúziában

Péntek éjfélkor elrepült a grúziai sakkolimpiára a Haladás VSE-Infraplan versenyzője, Lakos Nikoletta.

Pum András

Lakos Nikoletta a grúziai sakkolimpiára készül

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Vasárnaptól Grúziában, Batumiban rendezik a férfi és női sakkolimpiát. A magyar női válogatottban a Haladás VSE-Infraplan versenyzője, a 2258 Élő-pontszámmal rendelkező Lakos Nikoletta a negyedik táblán ül asztalhoz. A nők mezőnyében 151 ország indít csapatot, a magyarok 13. helyen állnak a rajtlistán 2344 átlagértékszámmal. Az olimpián vasárnap – magyar idő szerint – 13 órakor indulnak a sakkórák. A 11 fordulós, svájci rendszerű viadalon először a középmezőnybe tartozó gárda lesz majd a magyarok ellenfele.

– Sikerült felkészülnöm, több rangos viadalon is elindultam – mondta Lakos Nikoletta. – A horvát csapatbajnokságon erős ellenfelekkel játszottam, kilencből öt pontot szereztem, ami jó eredmény. Ami az olimpiát illeti, szoros a mezőny, a sakknagyhatalmak – például Kína, Ukrajna, India – egyértelműen esélyesek a végső győzelemre. Mi, ha a tízbe kerülnénk, már nagy meglepetés, remek eredmény lenne. Izgatottan várom a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában