Messze kell utaznia a Sárvárnak

2018.09.21. 19:41

Magyar Kupa: jöhet a főtábla!

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának 1. fordulóját rendezik a hétvégén. Öt vasi csapat érintett a 64 közé jutásért vívott párharcokban, köztük a Szombathelyi Haladás NB I-es gárdája.

Tóth Gábor, Pum András

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi Haladás vezetői továbbra is keresik a legalkalmasabb személyt, a szerdán menesztett szlovák Michal Hipp utódját a kispadra. Ám mivel még nem találták meg, a csepeli kupamérkőzésen a heti edzéseket vezető másodedző, a korábban az Illés Akadémián is dolgozó Desits Szilárd ül a kispadon és irányítja a zöld-fehéreket.

Csepel FC (NB III.)– Szombathelyi Haladás (NB I.), vasárnap, 15.00. – Desits Szilárd: – A hangulattal és a játékosok hozzáállásával nincs probléma, úgy láttam, valamennyi futballista tisztában van vele, milyen nehéz helyzetben is van a Haladás. Azt is tudják, össze kell fognunk ahhoz, hogy kilábaljunk a hullámvölgyből. Ezt vasárnap győzelemmel és továbbjutással akarjuk deklarálni. Feltérképeztük a Csepelt, a körülményeket, tisztában vagyunk azzal, mire számíthatunk. Nem kérdés: mi vagyunk az esélyesek, tovább kell jutnunk. Bosnjak Predrag, Kovács Lóránt, Tamás László, Jancsó András, Emil Lyng sérült és további két-három játékosunk sem teljesen egészséges, így a kezdőcsapatot csak később jelölöm ki.

Edelényi FC (megyei I.)– Sárvár FC (NB III.), szombat, 15.00. – Kovács László: – Nem állt mellénk a szerencse a sorsolásnál. Meglehetősen messze, Miskolc mellé kell elutaznunk. Ráadásul ellenfelünk jó erőt is képvisel. Egy feltörekvő, szisztematikusan építkező, magasabb osztályba vágyó klub vár ránk. Az Edelény a diósgyőri és a mezőkövesdi utánpótlásból építkezik, több gólerős játékosa van, és felvonultat magasabb osztályban is megfordult labdarúgókat. Hajnali 5 órakor kelünk útra – nem a legszerencsésebb egy szinte az egész országot átszelő utazás után pályára lépni, de most ezt a feladatot kell megoldanunk. Venczel, Skriba és Sásdi sérült, Maráczi pedig munkahelyi elfoglaltság miatt hagyja ki a találkozót. Mindegy, hogy hogyan, akár csúnya játékkal is, de tovább kell jutnunk – igaz, ehhez végre gólt, gólokat kellene rúgnunk. A várható összeállítás: Horváth B. – Pető, Pados, Graszl, Ódor – Nyírő, Németh E., Potyi, Kun – Hoós, Koronczai.

Fotó: Unger Tamás

Király SZE (megyei I.)– Kaposvári Rákóczi FC (NB II.), szombat, 15.00. – Hegyi László: – Ellenfelünk jó csapat, a dobogóért harcol a másodosztályban. Természetesen a találkozó esélyese a Kaposvár. De kupamérkőzést játszunk, egy meccset vívunk csak, amelyen bármi megtörténhet – addig nekünk is van esélyünk a továbbjutásra, ameddig a játékvezető le nem fújja a mérkőzést. Mi mindenesetre azon leszünk, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát – esetleg meglepetést, bravúrt érjünk el. De ehhez minden játékosomtól száz százalékra lesz szükség mind koncentrációban, mind futómennyiségben. Hiányzónk nincs. A várható összeállítás: Veszelinov – Kondákor, Vámos, Sásdi, Marton – Déri, Varga G., Németh B., Mester – Szenczi, Polgár.

Kecskeméti LC (megyei II.)–Körmendi FC (megyei I.), szombat, 14.00. – Ifj. Molnár Károly: – Utazás az ismeretlenbe… Sok információnk nincs az ellenfélről, de mivel alacsonyabb osztályban szereplő gárdáról van szó, talán nem lehetetlen feladat a továbbjutás. Mondom ezt annak ellenére, hogy sok a hiányzónk, Nagy K., Varga P., Czimber és Takács Á. biztosan kihagyja a meccset, de még többek játéka is kérdéses – ezért kezdőcsapatot nem tudok mondani. Ugyanakkor, ha már idáig eljutottunk, szeretnénk folytatni a kupát, a folytatásban szeretnénk egy magasabban jegyzett csapatot elhozni Körmendre.

Schott Lukácsháza SE (megyei I.)–Balassagyarmati VSE (megyei I.), szombat, 15.00. – Bezdi István: – Ellenfelünk tavaly még NB III-as volt, a kiesés után vélhetően egyből vissza akar jutni a harmadosztályba, úgy gondolom, hogy ennek megfelelő keretet alakított ki. Jól kezdte a bajnokságot, jó formában van, akárcsak mi. Lehet, hogy egy erős ellenfelet fogadunk, de hazai pályán játszhatunk, lendületben van a csapatunk, együtt van a társaság, jó a hangulat az öltözőben, vagyis megpróbálunk továbbjutni. Gugcsó eltiltott, mindenki más bevethető. Nagyon motiváltan várjuk az összecsapást. A várható összeállítás: Horváth K. – Osztrosits, Bősze, Vörös, Gombás – Németh Cs., Szalai, Németh R., dr. László – Lengyel, Tar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában