A hajrában buktak el

2018.03.23. 22:08

A magyar női U17-es csapat 2-0-ra kikapott az olaszoktól Bükön

A magyar női U17-es labdarúgó-válogatott kétgólos vereséget szenvedett Olaszországtól a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkör első fordulójában.

Pum András

A szombathelyi Fördős Beatrix (pirosban) határozottan futballozott Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

 

A szombathelyi Fördős Beatrix (pirosban) határozottan futballozott
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Mintegy ötven néző előtt a remekül előkészített büki füves pályán a Schumi Dorottya szövetségi edző irányította magyar csapat a Terestyényi – Nagy V., Fördős, Jánosi, Csolti – Pusztai, Kovács E., Papp – Czellér, Nagy V. (Bódai, 74.), Szélpál (Vachter, 60.) összeállításban szerepelt. A Haladás-Viktória védője, Fördős Beatrix tehát kezdőként kapott helyet. Az első negyedóra jó iramú játékkal és a magyar együttes enyhe mezőnyfölényével telt el. Ezt követően kissé visszaesett az iram, Papp Luca került helyzetbe, de hibázott. A második félidőt a magyarok kezdték aktívabban, de nem forgott veszélyben Forcinella kapuja. Aztán a 70. percben Tomaselli 20 méteres, bal oldali szabadrúgása a bal sarokban landolt. (0-1). Ahogy fáradtak a magyar lányok, úgy lankadt a koncentráció. A 75. percben Ladu szöglet után, nyolc méterről állította be a 2-0-s végeredményt. A magyar csapat a meccs jelentős részében enyhe fölényben játszott, de az olaszok fizikai fölénye a hajrában eldöntötte a mérkőzést.

 

A másik mérkőzésen: Csehország-Szerbia 1-1.

A hétfői program: Magyarország-Csehország, Bük, 16.00. Olaszország-Szerbia, Sopron, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában