u12

2018.06.21. 17:42

Második lett az Illés Akadémia

Hajszál híján maradt le a spanyolországi fináléról az Illés Akadémia-Haladás U12-es labdarúgócsapata. A vasiak második helyen zártak a Danone Kupán.

Pum András

Illés Akadémia a Danone Kupán

A Danone Kupa U12-es országos selejtezőjében négy csoportban összesen 16 együttes indult, az első három helyezett (12 csapat) jutott a fővárosi döntőbe. Az együtteseket két hatos csoportba sorsolták – a Sátori Barnabás, Tóth Zsolt vezette vasiak a Szegedet 4-0-ra, az Orosházát 1-0-ra, a Videotont 2-1-re verték, míg a Győri ETO-val és a ZTE-vel 0-0-ra végeztek – így első helyen zártak csoportjukban. A két csoportelső vívta a döntőt, a másik ágról a Puskás Akadémia került a fináléba. Amelyet aztán a Puskás Akadémia 3-0-ra nyert meg, így a felcsúti csapat jutott a spanyolországi döntőbe.

Illés Akadémia a Danone Kupán

-A csoportot magabiztosan nyertük meg, a gyerekek végig koncentráltan, fegyelmezetten, motiváltan futballoztak – értékelt Tóth Zsolt, a csapat egyik edzője. – Mentális erejük és minden áron való győzni akarásuk a Videoton ellen jött ki a legjobban, ahol ugyan hátrányba kerültek, de egy pillanatra sem adták fel, és két szép góllal végül sikerült fordítani. Jó volt látni, hogy neves ellenfelek ellen is domináltunk. A döntő sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, a Puskás megérdemelten nyert. Szégyenkezésre azonban nincs okunk, hiszen így is történelmet írtunk, az Illés Akadémia ebben a korosztályban még soha nem játszott döntőt és végzett ilyen előkelő helyen a Danone Kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában