Kosárlabda

2018.03.24. 20:31

Igazi férfimunka volt-hazai győzelem a Körmend-Alba meccsen

Az Egis Körmend megtörte az Alba Fehérvár elleni nyeretlenségi sorozatát. A piros-feketék nagyszerű küzdelemben tizenkét ponttal verték a fehérváriakat.

Tóth Judit

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Egis Körmend – Alba Fehérvár 79–67 (16–21, 27–10, 20–19, 16–17)

Körmend, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés Vezette: Benczur T, Győrffy P., Jakab L.

KÖRMEND: Wright 4, HOLLINS 23/18, FERENCZ 10/6, TUOYO 10/6, Horti 2

Csere: CSORVÁSI 10, Halász 5/3, Davis 2, Fanning 13,

Vezetőedző: Gasper Potocnik

FEHÉRVÁR: HILL 17, MOHAMMED 21/6, Simpson 2, LÓRÁNT 16/3, Keller Á. 6

Csere: Pointer 1, Horton 4, Kovács, Keller I., Filipovity

Vezetőedző: Branislav Dzunics

 

Az eredmény alakulása. 5. perc: 8-8. 7. perc: 10-18. 12. perc: 28-21. 17. perc 36-28. 25. perc: 55-43. 28. perc: 57-46. 34. perc: 71-56. 38. perc: 74-64.

Kipontozódott: -

A mérkőzés kezdete

A mérkőzés első kosara a hazaiaké volt, Tuoyo indított egy hárompontossal. Ferencz most sem tudott hibázni, ismét egy triplával kezdett, majd egy zsákolással is megtoldotta. Az első néhány perc egyértelműen a Körmendé volt, aztán belelendült a játékba az Alba is. A felfokozott idegállapotot jelezte, hogy Mohammed és Hollins már az elején kis híján összeugrottak.

A vendégektől Hill, Keller Ákos és Lóránt volt eredményes, utóbbi a triplavonal mellől is betalált, így át is tudta venni a vezetést Branislav Dzunics csapata (10-18). Az első negyed után szurkolói attrakció következett. Bemutatták a körmendi tábor új óriásmolinóját, rajta a Mindörökké Körmend és Voltunk, vagyunk, leszünk felirattal, jelezve az eddigi eredményeket, a három bajnoki győzelmet és a hét kupa-aranyat is.

Második negyed

Fanning – aki csereként állt be -, a földön fekve is küzdött és egy pontra hozta fel a piros-feketéket (20-21) a második negyedben. A légiós lelkesedése a többiekre is átragadt, így magához tudta ragadni a kezdeményezést a Körmend. Palánk alatt jól játszották meg Csorvásit, majd Davis oldotta meg egy nagyszerű dobócsel után egyedül. Fanning és Ferencz vitte a hátán a vasi együttest, Lóránt dobásai meg nem ültek annyira, így a nagyszünetre az Egis Körmend mehetett el nyugodtabban (43-31).

Harmadik negyed

A harmadik negyedben volt néhány kritikus perc körmendi szempontból, mert az Albából Hill tört palánk alá többször sikerrel és ráadásként még büntetőzhetett. Mohammed és Hollins csatája folytatódott ebben a játékrészben is, előbbit lecserélte Dzunics mester, utóbbi meg rögtön dobott két triplát. Tuoyo maradt egyedül, ezt a társak is meglátták, és kiosztottak neki egy hibátlan labdát. Ugrott és akkorát zsákolt az amerikai, hogy a palánk is kis híján leszakadt.

Fotós: Unger Tamás / Vas Népe

Több se kellett a hazai szurkolóknak, zúgott az MTE. Kapkodóvá vált a Fehérvár, csak Mohammed triplájának örülhetett. Hill zsákolásra vállalkozott, de melléhúzta, és persze ezt sem hagyták szó nélkül a hazai szimpatizánsok.

Negyedik negyed

Az utolsó negyed elején Halász és Hollins triplájával növelte előnyét a Körmend (71-52). A fehérváriak a gyűrűt minden oldalról eltalálták ugyan, de kosarat csak büntetőből szereztek. Keller Ákos feleselt egy kicsit a játékvezetőkkel és a körmendi drukkerekkel, majd nehezen begyötört egy kosarat a hazai védők gyűrűjében. A Körmendnél megint jött Hollins, aki a sarokban, a triplavonalnál kapta a labdát és megint bedobta.

Nem hagyta magát a Fehérvár, két perccel a meccs vége előtt Mohammed is betalált kívülről, majd Lóránt is hozott kettőt, megfejelve egy büntetővel, így kerek tíz pont volt a két csapat között (74-64).

A végjátékra is jutott egy Hollins-tripla – immár a hatodik, és ezzel már biztossá vált a körmendi győzelem, amit a hazai közönség felállva ünnepelt.

Edzői nyilatkozatok

Gasper Potocnik: Gratulálok a fiúknak, és örülök, hogy végre sikerült nyernünk az Alba ellen. A Fehérvár nagyon jó csapat, nehéz ellenük minden mérkőzés. Elégedett vagyok a csapatommal, sokat érő győzelem ez a mai.

Branislav Dzunics: Gratulálok a Körmendnek, ma minden játékelemben jobbak voltak nálunk. Az első negyedben még azt tudtuk játszani, amit elterveztünk, de utána sokat rontottunk támadásban, és a külső dobásaink is sikertelenek voltak. Harcoltunk végig, de ma nem sikerült nyerni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában