Új néven újabb győzelem

2018.01.20. 21:08

Második sikerét aratta az NB I. alsóházában Haladás röplabdacsapata

A hálónál jól teljesítő Hungast-Haladás Szombathely magabiztosan győzte le a Budaörs gárdáját. A női röplabda NB I. második fordulója után két 3:0-s sikerrel a zöld-fehérek vezetik az alsóházi tabellát.

Horváth Erika

 

Hungast-Haladás Szombathely-Budaörsi DSE 3:0 (19, 20, 20).

Szombathely, 200 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Pőcze, Vígh A.

Haladás: Bagyinka 7, Reljic 14, KINSER 9, Kalman 11, Pető 3, PARADZIK 10. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó). Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Budaörs: Szabó L., Radomszki 9, Ostorháziy 3, Vezsenyi 6, Tóth E. 8, Szabó K. 4. Csere: Szabó D. (liberó), Juraszik. Vezetőedző: Bagics Bence.

Sajtótájékoztató vezette fel a bajnoki mérkőzést: Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója és Foki Róbert elnökségi tag bejelentette, hogy az NB I-es női csapat új névadót kapott. A közétkeztetéssel foglalkozó cég kereskedelmi igazgatója, Újhelyi Tamás elárulta, hogy nem ez az egyetlen csapat, amelyet támogatnak, de az első női együttes. Három évre szól a kontraktus és éves szinten nyolc számjegyű összeget ér a névhordozás.

Nagy kedvvel, magabiztosan kezdtek a szombathelyiek, Reljic jó nyitásaival, pontos támadásokkal, jó blokkokkal 6-1-re elléptek. 12-7 után aztán kicsit elbizonytalanodtak, főleg védekezésben, és magukra húzták ellenfelüket (17-15). Kinser egy szép ütéssel, majd egy sánccal lökte tovább a csapatot, és innen már nem volt megállás, a szintén center Paradzik tett pontot a szett végére (25-19).

A második játszmát a vendégek kezdték jobban, a Haladás bosszantó hibákat vétett. Elég sok rontott nyitás húzta le a játék színvonalát. Már 13-8-ra is vezetett a Budaörs, amikor a hazaiak nyitásaik, sáncaik, támadásaik révén kezdtek lábra kapni. 15-15-nél érték utol, aztán el is hagyták a főként nyitásfogadásban alulteljesítő riválist – nem kellett vért izzadniuk ehhez a szettgyőzelemhez sem (25-20).

Eddig, 2:0-s vezetésig a novemberi Budaörs elleni hazain is eljutottak a zöld-fehérek, aztán kiénekelte a sajtot a szájukból a rivális. Fej fej mellett haladt a két csapat a harmadik játékrészben; 8-8 után néhány szombathelyi villanás időkérésre kényszerítette a vendégcsapat edzőjét (13-10). De nem tudta megállíttatni lányaival a Haladás rohamait. 18-11 után rossz nyitások és nyitásfogadások miatt egy kicsit megint megnehezítették a saját dolgukat a szombathelyiek, de összességében – mivel sokkal jobbak voltak a hálónál – egy óra alatt magabiztosan nyertek (25-20).

Egy, a csapattagok által aláírt mezzel is megpecsételték a névadói szerződést. Balról Bokor Zsolt, a HVSE sportigazgatója, jobbról Újhelyi Tamás, a Hungast Kft. kereskedelmi igazgatója. Fotó: Haladás VSE

A Haladás mindkét eddigi mérkőzését 3:0-ra győzött, így vezeti a hatcsapatos alsóház tabelláját. Folytatás egy hét múlva az MTK otthonában.

Dr. Mucsi Péter: -Dicséret illeti a lányok, apró lépésekben haladunk előre azon az úton, amit elterveztünk. A csapat életében szép siker ez a mai nap.

Bagics Bence: – Sajnos nem sikerült elfelejteni a múlt heti meccsünket, és az sem volt segítségünkre, hogy a saját kisebb termünk helyett most egy óriási csarnokban kellett játszanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában