átalakulás

2018.07.18. 21:25

Még idő kell, mire összeáll a Haladás

Alaposan átalakult a legutóbbi bajnokságban nyolcadik helyen zárt Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának játékoskerete.

Pum András

A középpályán Németh Máriótól a fineszes megoldásokat várják a szurkolók

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

A középpályán Németh Máriótól a fineszes megoldásokat várják a szurkolók
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A tavaszi szezonban még Szombathelyi Swietelsky-Haladás néven futó zöld-fehér együttes a 2018/19-es bajnokságban Szombathelyi Haladás néven szerepel – a névadó szponzorral kötött megállapodás ugyanis június 30-án lejárt. Nem csak ennyi a változás a zöld-fehérekkel kapcsolatban: öt új futballista érkezett, nyolc távozott. Az új fi úk: Jurij Habodva és Tamás László Balmazújvárosból, Emily Lyng a skót Dundee Unitedből, Priskin Tamás az FTC-ből és Vít Benes a Vasasból – utóbbi kettő kölcsönbe jött. Kovalovszki Máté és Bolla Gergő pedig az U19-es csapattól került az első csapat keretébe. A távozók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Lévay Gergely (Stegersbach, Ausztria). Myke Ramost visszarendelte az MTK, Stef Wils felhagyott a profi futballal és a belga ötödosztályú Lyra-Lierse Berlaarban szerepel, David Williamsnek és Polgár Kristófnak még nincs csapata, Medgyes Zoltán egy évig Siófokon, Tóth Máté pedig év végéig Mezőkövesden szerepel kölcsönben. Ami az edzőmeccseket illeti, míg a téli szünetben kemény ellenfelekkel szemben veretlen maradt a Haladás az edzőmeccseken, nyáron csak a megyei II-es Szany otthonában nyert, emellett háromszor döntetlent játszott, háromszor kikapott.

– Napi két tréninggel készültünk a bajnokságra, összesen 34 edzésen vagyunk túl

– mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Négy napot szlovéniai edzőtáborban is eltöltöttünk, úgy vélem, a tervezett munkát sikerült elvégeznünk. Ami az edzőmérkőzéseket illeti, a Paks elleni meccset leszámítva valamenynyi találkozón egyenrangú ellenfelek voltunk, és a Lafnitz, a Lendva és a Slovacko ellen a találkozó végén kaptunk gólt. Mivel az új játékosok nem egyszerre, hanem egymás után, különböző időpontokban érkeztek, idő kell, míg összeszoknak a régiekkel, megszokják a környezetet – mind a pályán, mind pedig az öltözőben. Nem megy egyik napról a másikra az sem, hogy elsajátítsák a játékrendszert, a taktikát. Mindehhez még sok munkára lesz szükségünk. Örülök az új fi úk érkezésének, de akadt néhány olyan futballista is, akiket szerettem volna megszerezni, ám különböző okok miatt nem jött össze. Nagyon sajnálom, hogy Stef Wils elment, nemcsak a pályán, az öltözőben is vezér volt. Ugyanakkor fontos volt a csatársor megerősítése, Ramos, Williams távozott, Rabusic pedig hónapokat hagyott ki. Ezért örülök Priskin Tamás érkezésének, tapasztalt, rutinos játékos, több pozícióban is tud játszani. Hiszem, hogy nekünk és saját magának is sokat segít az elkövetkező egy évben. Gólpasszokat, gólokat várunk tőle. Még egy támadó középpályást és egy irányító típusú labdarúgót szeretnénk igazolni. A célokról annyit: nem szeretnénk átélni azt, mint a legutóbbi bajnokságban, amikor az utolsó fordulóban dőlt el a bent maradásunk. Viszont számítok fantasztikus szurkolóink támogatására idén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában