Rangadót nyert a Sárvár

2018.04.23. 21:15

Megyei I.: a Vasvár kétgólos hátrányból fordított a vendég Király ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának rangadóját a Sárvár nyerte a Körmend ellen.

vas

A sárvári Hoós Patrik (középen) erőszakos, jó játékkal vette ki a részét csapata fontos győzelméből Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

 

A sárvári Hoós Patrik (középen) erőszakos, jó játékkal vette ki a részét csapata fontos győzelméből
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Sárvár FC-Körmendi FC 4-2 (1-0). Sárvár, 300 néző, vezette: Papp Á.

Sárvár: Horváth B. – Rajos, Aizenpreisz (Venczel), HORVÁTH A., PETŐ (Ódor), Hoós, KUN, Potyi (Schimmer), KORONCZAI (Csákvári), Takács M., PADOS. Edző: Kovács László.

Körmend: Balogh Á. – Burka, Bellovics, KÓSIK, Takács Á., Takács M. (Major), DEDICS, CZIMBER M., Varga P. (Czimber D.), Niksz (Jordán), Sipos (Tompa). Edző: ifj. Molnár Károly.

Gólszerző: Koronczai 2, Takács M., Bellovics (öngól), ill. Bellovics, Jordán.

Az első félidő nagy taktikai csatát hozott. A Körmend jól felkészült a Sárvár játékából, és szervezett védekezésből vezetett kontrákat. A hazaiak a támadásokra helyezték a hangsúlyt, de vagy pontatlanok voltak, vagy rossz megoldást választottak. A szünetre így egygólos előnyt szerzett a Sárvár. A második játékrészben egy nagy védelmi hiba után egyenlített a vendégcsapat. Ezután kezdett kijönni a házigazda erőnléti fölénye, és öt perc alatt két találatot szerezve eldöntötte a meccset. A végére még egy gólváltás maradt. Egy nagyon jó mérkőzésen igazságos eredmény született.

 

Vép VSE-ÖTE-Ikervár FC 3-2 (2-1). Vép, 120 néző, v.: Mónos.

Vép: BEZDI B. – Wágner, Koszokovits (Varga B.), Bezdi Sz., Markó, Vermes, ILLÉS (Varga O.), Kovács D., Joó, Nagy Zs. (Auer), Kertész. Edző: Mitterstiller Csaba.

Ikervár: Biró – NÉMETH M., PAP, Vincze Z., SZŰCS, VINCZE T., NAGY B., Naszádos, Kosztolánczi Á. (Kosztolánczi R.), CSONKA, Varga M. Edző: Komáromi Szabolcs.

G.: Illés 2, Joó, ill. Szűcs, Pap.

Mindkét csapat a győzelem reményében lépett pályára, ennek megfelelően hatalmas elánnal estek egymásnak a felek.

A hazaiak szereztek vezetést, ám a vendégek hamar egyenlítettek. De a szünetre újra a vépieknél volt az előny. A második félidőben egy véleményes 11-essel egyenlített az Ikervár, így ismét nyílttá vált a mérkőzés. Felváltva adódtak helyzetek a kapuk előtt, majd a 73. percben Illés másodszor is betalált, amire már nem jött válasz. A vendégcsapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

Répcelaki SE-Kőszegi FC 3-0 (0-0). Répcelak, 200 néző, v.: Bíró.

Répcelak: GYÉCSEK – Kossuth (JORDÁN), Barcza (Tóth Dominik), NÉMETH G., Lónai (Catomio), HARKAI, TAMÁSI, Balogh B. (Kiss T.), BALIKÓ, FIDER, SZABÓ B. (Tóth Dávid). Edző: ifj. Tóth Zsolt.

Kőszeg: Bán – Dévai, Prán (Kovács Zs.), Bujtás, Réti (Dan), Rácz, Léhmann, Gugcsó, Varga B., Toldi (Szűcs), Szolyák. Edző: Őri Gábor.

G.: Jordán 2, Szabó B.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat jól megszervezte a védekezését. Az első komoly helyzet a kőszegiek előtt adódott, de Gyécsek bravúrral hárított. Ezután a hazaiaknak is voltak lehetőségei, de az átütő erő hiányzott a játékukból. A második játékrészben a csereként beálló Jordán óriási góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat. A Kőszeg feljebb tolta állásait, így a házigazda kedvére kontrázhatott, Jordán újabb góljával és Szabó Bence találatával eldöntötte a meccset. A hazaiak győzelme a második félidő alapján megérdemelt a szervezetten játszó Kőszeg ellen.

Schott Lukácsháza SE-Egyházasrádóci SE 1-1 (1-0). Lukácsháza, 200 néző, v.: Tóth R.

Lukácsháza: Horváth K. – Németh M., Bolfán, Bősze, Osztrosits, Gombás, Tar, Lengyel, Szalai, Kovács Sz., Takács (Naisz). Edző: Bezdi István.

Egyházasrádóc: Bali – LÁSZLÓ, Vilics, Molnár L., Balogh A., Németh M., Réczeg (Molnár I.), Mészáros, KAZINCZKI, Krajczár, Tóth M. (Nyári). Edző: Jandovics Jenő.

G.: Tar, ill. Réczeg. Kiállítva: Molnár L. (Egyházasrádóc).

A sérülések és eltiltások miatt tartalékosan felálló hazaiak egy ügyes akciógóllal szerezték meg a vezetést. A második játékrészben többet veszélyeztettek a vendégek, veszélyesek voltak a támadásaik, az egyenlítést mégis egy ártalmatlannak tűnő szabadrúgásból szerezték meg. A mérkőzés hajrájában mindkét csapat előtt adódott még lehetőség, de az eredmény már nem változott. Küzdelmes mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született.

Jánosháza VSE-Rábapatyi KSK 1-0 (0-0). Jánosháza, 100 néző, v.: Szabó II. Z.

Jánosháza: Kovács K. – Marsai, Simon, Dornai (FENYŐ), DÉNES, Balázsi, Horváth A. (Vágusz P.), DOBSON, AMBRUS, Szabó T. (PINTÉR), Vágusz A. Edző: Pungor István.

Rábapaty: Király T. – VADÁSZ, Király L., Horváth K., FEHÉR, Balhási, Jónás, Király Zs., SZABÓ A., Csupor, Kovács T. (Dovánszki, Tóth R.). Edző: Sziffer István.

G.: Fenyő.

A jó játékvezetésű mérkőzés első félidejében nem forogtak veszélyben a kapuk. A Rábapaty pontrúgások után veszélyeztetett, míg a Jánosháza többet birtokolta a labdát, és egy nagy helyzete kimaradt. A szünet után a házigazda támadóbban lépett fel, nagyobb lett a mezőnyfölénye, de a 60. percig a vendégek egyenrangú ellenfelek voltak. Ezután kettőt cseréltek és feljavultak a hazaiak. Szép támadásokat vezettek, több helyzetük is volt, de a gól nem akart összejönni. A 89. percben aztán Fenyő szenzációs találatával eldöntötte a három pont sorsát.

Vasvár VSE-Király SZE 3-2 (1-2). Vasvár, 150 néző, v.: Szabó III. Z.

Vasvár: Smolczer – Bakos D. (VINCZE), Horváth A. (Berta), Bíró, VARGA A., Tausz, ROBÁN, Hajas (Kántor), DÁVID, Réfi, Horváth Á. (Dézsi). Játékos-edző: Lepár Attila.

Király: Mester I. B. – Sásdi, Marton (Németh Dominik), MESTER II. B. (Németh B.), HUJBER G. (Hujber B.), Kudron (Polgár), Vámos, KÁDÁR, Németh Dániel (Szabó Z.), HAJMÁSI, Hegedűs. Edző: Hegyi László.

G.: Vincze 2, Bíró, ill. Vámos, Hujber G.

A hazai csapat támadólag lépett fel az első negyedórában, de a Király két védelmi megingást kihasznált, és kétgólos

előnyt szerzett. A Vasvár ezután ébredezett, és a szünethez közeledve egy szöglet után Bíró szépített. A második félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek. A házigazda végül fordított, miután Vincze becserélését követően két gólt szerzett.

Izgalmas, küzdelmes mérkőzésen egy jó csapatot győzött le a Vasvár megérdemelten. A hazaiak küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak.

Celldömölki VSE-Petőfi SE Vasszécseny 5-1 (1-0). Celldömölk, 200 néző, v.: Szabó I. Z.

CVSE: Bíró – Enyingi, VARGA J., SZUH, Győrvári (Lempeg), Czöndör (Piri), NÉMETH J., KOVÁCS Z., MOLNÁR T. (GORÁCZ), Huszár (Virág), Klauzer (Büki). Edző: Kovács Balázs.

Vasszécseny: Janzsó – Horváth D., Czeglédi, Viszked B. (Bori), Pongrácz Zs., PONGRÁCZ E., IMRE, Baráth, Kőműves (Horváth G.), Devecseri (Viszked P.), Vadász. Edző: Kozmor Ákos.

G.: Németh J. 2, Kovács Z. 2, Piri, ill. Horváth D.

A hazai csapat korán, már az 5. percben vezetést szerzett. Továbbra is támadásban maradt a Celldömölk, de a Vasszécseny se állt be védekezni. Ennek köszönhetően élvezetes foci kerekedett a meccsből, bár helyzetig nem jutottak a vendégek.

A második félidőben korán megszületett az újabb hazai gól, ami után a vaszécsenyiek lélekben feladták a mérkőzést.

A celliek kedvükre alakították ki a helyzeteket az ellenfél kapuja előtt, ezekből hármat gólra is váltottak, de a végén a vendégek is szépítettek. Megérdemelt hazai siker született.

Rum KSC-KISWIRE Szentgotthárd VSE 2-2 (1-2). Rum, 150 néző, v.: Derdák.

Rum: Busi – Székely (Gyurkó), Ivic (Pásti), Kontics, Szabó G., Papp B. (Somogyi), Tóth M., Máthé (Csernák), Koronczai, Farkas B., Pupp (Dávid). Edző: Joó András.

Szentgotthárd: SOÓS – Kovács T., Vass (Kovács G.), Kostyál (Muszka), Sütő, Nagy O., Dancsecz, Wágner (Düh), Sulics, Takács, László. Edző: Heiter László.

G.: Papp B., Székely, ill. Kostyál, Wágner.

A korrektül vezetett mérkőzés mellett a rumi csapat

fölényben játszott, és minden területen felülmúlta ellenfelét. A hazaiaknak sok helyzete volt, de a befejezések nem sikerültek, ezért a győzelmet nem sikerült megszerezniük.

A rumiak küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, és a csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában