foci

2018.04.25. 21:56

Negyedik a Lurkó az ausztriai tornán

A negyedik helyen végzett a Lurkó UFC az ausztriai U9-es nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornán. A Haladás VSE a legjobb 16 közé jutott.

Pum András

A rangos nemzetközi U9-es tornán megyénket a Catalin Azoitei vezette Lurkó és a Tóth Péter irányította Haladás VSE képviselte Wildonban. A 24 együttest négy hatos csoportba sorsolták, a meccsek 1x12 percesek voltak. A csoport első négy helyezettje jutott a legjobb 16 közé. A lurkósok az osztrák Heiligenkreutzot és a Hartberget 1-0-ra, a Kapfenberget 3-0-ra verték, a szlovén Slovenska Bistricával 2-2-t játszottak, a szlovák Slovan Bratislavától 2-1-re kikaptak. A szombathelyiek csoportmásodikként jutottak a 16 közé, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek. A nyolcaddöntőben az osztrák Penzinget 2-0-ra verték a vasiak, majd a negyeddöntőben a Slovan Bratislavát 5-1-re intézték el. Az elődöntőben aztán a Vasas Kubala Akadémia 2-1 arányban jobbnak bizonyult. A bronzmérkőzésen az osztrák Klagenfurt 2-0-ra nyert a Lurkó ellen, amely így a negyedik helyet szerezte meg. A Haladás VSE a csoportküzdelmek során az osztrák Linztől 1-0-ra, a szlovén Maribortól 2-0-ra kikapott, a Penzinggel 1-1-re végzett, a horvát Slaven Belupót és az osztrák Solnát 3-0-ra legyőzte. Tóth Péter csapata a negyedik helyen zárt csoportjában. A folytatásban a legjobb 16 között az FTC-től 1-0-ra kikaptak a vasiak, így nem jutottak tovább. A tornát a Sturm Graz nyerte. A Lurkó kerete: Hányi Dániel, Horváth Valentin, Nyári Olivér, Szalai Horváth Alex, Hideg Botond, Erdélyi Lorenzo, Vert Zsolt, Lakatos István, Andor István, Tompa Ádám, Héra Szilárd, Sági Fruzsina, Farkas Bendegúz. Edző: Catalin Azoitei. pa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában