KÖRKÉP

2018.04.24. 21:52

Női kézilabda: Szombathelyen nyert a Bük, megverte az éllovast a CVSE

Az NB II-es női kézilabda-bajnokságban Szombathelyen nyert megyei rangadót a Bük, otthon aratott bravúros diadalt a Celldömölk, idegenben nyert fontos meccset a Sárvár, kikapott a Körmend.

Tóth Gábor

Sebestyén Fanni gólerős játékkal járult hozzá a celli diadalhoz Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U21-Büki TK 26-28 (11-13). – Szombathely, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó G., Németh D.

SZKKA: Lőrincz – Málovics, Csapó 1, PŐDÖR B. 11/1, Bódi 1, TAMÁSI 5, Szuhogyi 8. Csere: Győrffy L., Horváth L., Wágner, Tóth N., Szabó E. Edző: Pődör Zoli.

Bük: HARASZTOVICS – BINDER 6, Gulyás, Szabó D. 8/1, NÉMETH D. 6, Csabai 2, Szabó N. 2. Csere: Palkovics, Szalai (kapus), Szenczi, Németh B. 1, Szabó R. 1, Csóka 1, Megyeri 1, Bősze, Cseledi. Edző: Mátés István.

Sebestyén Fanni gólerős játékkal járult hozzá a celli diadalhoz
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

A Bük kapta el jobban a rajtot (4. perc: 1-3), de az SZKKA gyorsan rendezte sorait, átvette a vezetést (12. perc: 6-5) és a folytatásban is uralta a meccset. Azonban a szünet előtt fordított a vendég. A második félidő eleje ismét a hazaiaké volt (39. perc: 17-14). Ám a Bük nem adta fel, egyre faragta a hátrányát, ismét fordított (46. perc: 19-20), majd a hajrában (51. perc: 21-24) már nem is engedte ki a kezéből a bravúros győzelmet.

Pődör Zoltán: – A sok hiányzónk ellenére is úgy érzem, hogy egy verhető Büktől kaptunk ki. Sajnos a végjátékban nem koncentráltunk eléggé, ezért kiengedtük a győzelmet a kezünkből.

Mátés István: – Gratulálok a lányoknak, ránk fért már egy ilyen szép győzelem, hiszen még mindig sok a sérültünk. De a hazai csapat védekezése azért megkönnyítette a dolgunkat.

Körmendi DMTE-SZESE Győr 21-24 (10-12). – Körmend, 40 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal J., Antalné I.

Körmend: Anek – Török 6, Adorján 1, Kiskós 4/2, Cser 2, Herczeg 2, Zsiga 2. Csere: Horváth D. 4, Őri, Szalai, Pétert,Varga. Edző: Oláh Sándor.

Sok hibával, kissé enerváltan kezdett a házigazda: tiszta helyzeteket, heteseket hibázott, gyengén védekezett. Így végig a vendégeknél volt az előny, az irányítás. A második játékrész elején már valamivel pontosabb támadójátékkal rukkolt elő a Körmend, de hátul maradt a hektikus teljesítmény. Ezért nem sikerült győzni – öröm az ürömben, hogy a körmendi fiatalok szépen fejlődnek.

Veszprém Pannon SE-Sárvárfürdő Kinizsi 21-23 (8-11). – Veszprém, 90 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Csányi T., Drinóczi B.

Sárvár: Petróczi – Vajda 2, Nardai 2, Soós, Jenőfi 7, Doncsecz 5, Kokas 5. Csere: Varga, Bokor, Farkas J. 2 , Horváth E. Farkas L. Edző: Rozmán Gergő.

A dobogóért hajtó csapatok rangadóját a Veszprém kezdte jobban, pontatlanok voltak a sárvári támadások, 6-3-ra ellépett a házigazda. Majd időkérés után feléledt a Sárvár, és fordított a szünetre. A második félidőt viszont a Sárvár kezdte jobban, meglépett hat góllal. Majd kezdtek fáradni a vendégek, de két gólt nagy csatában megőriztek az előnyükből.

Celldömölki VSE-Vady Mosonszolnok 31-29 (13-12). – Celldömölk, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller Z., Szűcs A.

CVSE: TÖMŐ – Szomorkovits A., NÉMETH V. 4/1, GYŐRFFY 6, SZECSŐDI 7/4, SEBESTYÉN 8, FARKAS 3. Csere: GEIGER 2, Balogh, FÜZFA 1, Szalai F.. Szalai Sz., Marton, Giczi, Berki, Marton. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Utolsó hazai meccsén a listavezetőt fogadta a CVSE. A Cell kezdett jobban (5. perc: 3-1) és Szomorkovits váratlan, 10. percben kapott piros lapja sem akadályozta meg abban, hogy kétgólos előnyben vonuljon szünetre – pedig két hetest is kihagytak a celliek. A második játékrész is izgalmasra sikeredett. Vezetett a CVSE (37. perc: 19-16), aztán a 40. percben egyenlített a vendég. Hazai időkérés után Sebestyén és Szecsődi találataival öt góllal elhúztak a vasiak (50. perc: 26-21). A vendégek remekül küzdöttek, ismét felzárkóztak (56. perc: 28-27). A kiélezett végjátékban aztán Farkas góljai döntöttek a hazaiak javára. Bravúros győzelmet aratott a CVSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában