Kilenc gólig jutott a Sárvár

2018.05.21. 21:22

Önbizalomnövelő diadalt aratott a Gotthárd ellen a Szécseny

A 28. fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság - a Vasszécseny legyőzte a Szentgotthárdot, a Rábapaty pontot rabolt Celldömölkről.

Tóth Gábor

Rum–Vasvár 1-4. A vendégek játékosa, Vincze Kornél ünnepli a gólját – csapata második találatát szerezte Fotó: Szendi Péter

Vasszécseny-Kiswire Szentgotthárd 2-1 (0-1). – Vasszécseny, 100 néző, vezette: Horváth P.

Vasszécseny: Janzsó – CZEGLÉDI, Viszked B. (Horváth Á.), PONGRÁCZ E., IMRE, BARÁTH, Balázs (Pongrácz Zs.), Pongrácz D. (HORVÁTH D.), Pungor, Devecseri (Viszked P.), VADÁSZ (Bori). Edző: Kozmor Ákos.

Szentgotthárd: Soós – Kovács T. (Muszka), Kovács G. (Vass), Sütő, Merkli, Düh, NAGY O., Dancsecz, Sulics (Kostyál), Takács (Sipos), László. Edző: Heiter László.

Gól: Horváth D., Vadász, ill. Nagy O.

A Vasszécseny mindent egy lapra feltéve, rögtön nekiesett ellenfelének. Gólokkal kellett volna vezetnie, mégis 1-0-s hátrányban vonult szünetre. Fordulás után sem lassított, jelesre vizsgázott küzdenitudásból, a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt – és fordított. Az eredmény hízelgő a vendégekre nézve.

Jánosháza-Répcelak 2-4 (0-1). – Jánosháza, 100 néző, vezette: Bedi T.

Jánosháza: Kovács K. – Marsai, Balázsi, Horváth A., Palkovits, Dobson, Laczi, Megyesi, Ambrus (Vágusz P.), BOLLA, Vágusz A. (Fenyő). Edző: Pungor István.

Répcelak: Horváth B. – Kossuth, Barcza, Tóth Do., Harkai, Tóth Dá. (Kurucz), Jordán (Lónai), Balogh B., Fider, Catomio (Kiss T.), Szabó B. Megbízott edző: Németh Gábor.

Gól: Dobson, Bolla, ill. Jordán (3), Tóth Dá.

A vendégek rögtön magukhoz ragadták az irányítást. És a folytatásban is a Répcelak nyomott, a fölénye labdabirtoklásban, helyzetekben is megmutatkozott, rúgott egy gólt – a Jánosháza a rangadóhoz méltatlan teljesítménnyel rukkolt elő. Fordulás után viszont a házigazda letámadással nyitott, beszorította ellenfelét, közel volt az egyenlítéshez. Ám ehelyett egy kontrából a vendég talált be – itt érezhetően eldőlt a meccs, a Jánosháza már nem tudott újítani. Az élesebb, jobb napot kifogó vendég megérdemelten nyert.

Sárvár-Kőszeg 9-0 (4-0). – Sárvár, 250 néző, vezette: Héra Cs.

Sárvár: Horváth B. – Nyírő, Rajos (Schimmer), Horváth A., Pető (Csákvári), Ódor, Kovács B. (Szép), Koronczai (Czövek), Takács M., Pados, Takács Á. Edző: Kovács László.

Kőszeg: BÁN – Dévai, Biegner, Prán, Léhmann, Kovács Zs. (Varga B.), RÁCZ, Molnár Z. (Szűcs helyett), Dan, Toldi, Szolyák. Edző: Őry Gábor.

Gól: Koronczai (3), Takács Á. (3), Pető, Kovács B., Dévai (öngól).

Remekül kezdett a házigazda, a 8. percben már 2-0-ra vezetett. A Kőszeg nem állt be védekezni, felvállalta a nyílt meccset, próbált játszani. De a Sárvár az egész meccsen frissen, ötletesen futballozott, rengeteg helyzetet alakított ki – és ilyen arányban is megérdemelten nyert. A hazaiaktól mindenki jól teljesített.

Vép-Egyházasrádóc 1-0 (0-0). – Vép, 80 néző, vezette: Szabó III. Z.

Vép: Bezdi – Wágner, Dancs, Varga O., MARKÓ, Vermes, Joó, Auer (Koszokovits), VARGA B. (Sárvári), NAGY ZS., Kertész. Edző: Mitterstiller Csaba.

Egyházasrádóc: Bali – Németh Martin, László, Vilics, Molnár L., Balogh A., Nyári (Kazinczki), Németh Marcell (Molnár I.), Réczeg, Krajczár, Tóth M. (Mészáros). Edző: Jandovics Jenő.

Rum–Vasvár 1-4. A vendégek játékosa, Vincze Kornél ünnepli a gólját – csapata második találatát szerezte Fotó: Szendi Péter

Gól: Varga B.

Az első félidő gyenge focit hozott. A játékrész egyetlen említésre méltó eseménye egy vendégsérülés volt – a vépi klub ezúton is jobbulást kíván. Fordulás után viszont magához ragadta az irányítást a házigazda, sorra dolgozta ki a helyzeteket, és Varga Bálint parádés góljával előnybe is került. A Vép a folytatásban is lendületben maradt, míg a vendégek elszórt kontrákkal próbálkoztak. Gól már nem esett, megérdemelten nyert a Vép.

Celldömölki VSE-Rábapaty 0-0. – Celldömölk, 150 néző, vezette: Szvorda M.

CVSE: Szép – Enyingi, Győrvári, Gorácz (Szuh), Németh J., Virág, Kovács Z., Horváth D. (Klauzer), Péter (Varga J.), Büki, Piri. Edző: Kovács Balázs.

Rábapaty: Király T. – Pendli, Fehér, Dovánszki, Szabó A., Csupor, Kovács T., Király L., Horváth K., Piros, Juhász. Edző: Sziffer István.

A házigazda nekiesett ellenfelének, de csak meddő mezőnyfölényig jutott. Az első igazán veszélyes helyzetre a 28. percig kellet várni: ekkor egy kapufáról kipattanó labdát „sikerült” ismét kapufára fejelni. A folytatásban már a kontrázó vendégek előtt is adódott lehetőség. A második félidőben még jobban beszorult a vendég, de a CVSE fölénye nem párosult gólokkal – jól védekezett a kapuja előterét megszálló Rábapaty. Így meglepetésre maradt a döntetlen. De a szervezett, lelkes Rábapaty rászolgált az egy pontra.

Schott Lukácsháza-Király SZE 3-2 (1-0). – Lukácsháza, 150 néző, vezette: Szabó I. Z.

 

Lukácsháza: HAISZÁN – Németh M. (Takács), Osztrosits (Naisz), Vörös, Gombás, Tar (Németh Cs.), Lengyel (Komálovics), SZALAI, Polhammer, GUGCSÓ, Németh R. Edző: Bezdi István.

Király: Mester B. – Sásdi, Németh B. (Hajmási), Mester B. Hujber B., Hujber G. (Polgár), Németh D., Vámos, Biácsy, Szabó Z. (Török), Hegedűs (Kádár). Edző: Hegyi László.

Gól: Naisz, Gugcsó, Szalai, ill. Hujber G. (2).

Az első félidőben inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. A Király beívelésekkel próbálkozott, egy helyzetnél kétszer is a kapufát találta el. A házigazda a szünet előtt szerezte meg a vezetést. Fordulás után a vendégek futballoztak jobban, fordítottak. A sokk után a Lukácsháza rákapcsolt, nagyot hajrázott, egyenlített, majd a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezte. Hajtós, színvonalas, izgalmas meccset vívott a két jó csapat.

Ikervár-Körmend 1-4 (0-3). – Ikervár, 100 néző, vezette: Szabó II Z.

Ikervár: Biró (Hegedüs) – Németh M., Pap, Vincze Z., Szűcs (Kosztolánczi R. helyett), Vincze T. (Varga M.), Csonka, Nagy B., Naszádos, Kosztolánczi Á., Bogdán. Edző: Komáromi Szabolcs.

Körmend: Balogh Á. – Bellovics, Dedics (Szakonyi), Kósik, Niksz (Varga P.), Balázs, Czimber M. (Czimber D.), Burka, Tompa, Takács Á., Takács M. (Major). Edző: ifj. Molnár Károly.

Gól: Bogdán Roland, ill. Niksz (2), Bellovics, Burka.

 

A jobb csapat nyert, de a játék képe alapján szorosabb eredmény is születhetett volna – ha a játékvezetői trió jobban végzi dolgát.

Rum-Vasvár 1-4 (1-1). – Rum, 200 néző, vezette: Takács R.

Rum: Velladics – Pupp (Leitgeb), Ivic (Csernák), Kontics, Szakos (Dávid), Gyurkó, Papp B. (Pásti), Tóth M., Máthé, Koronczai, Farkas B. Edző: Joó András.

Vasvár: Smolczer – Bakos D., Bakos Cs., Bíró, Horváth A., Tausz (Szegleti), Vincze (Berta), Robán (Réfi), Hajas (Varga A.), Dávid, Horváth Á. (Dézsi). Edző: Lepár Attila.

Gól: Tóth M., ill. Horváth Á. (2), Tausz, Vincze.

A mérkőzés elején megszerezte a vezetést a házigazda, ám a Vasvár egy kontrából szinte rögtön egyenlített. A folytatásban inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. A második félidőben a Rum csak helyzetekig jutott, a Vasvár viszont kontrából többször is eredményes volt. Megérdemelten nyert a vendégcsapat.

Elmaradt mérkőzés pótlása: Jánosháza-Vép 2-2 (1-1). – Jánosháza, vezette: Tóth R.

Gól: Vágusz P., Horváth A., ill. Joó B., Nagy Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában