kosárlabda

2018.03.16. 19:46

Rangadót bukott a Szolnok vendégeként a Falco KC

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 24. fordulójának pénteki rang-adóján a Szolnok elsöprő félidei jó teljesítményének köszönhetően legyőzte a végére megtáltosodó Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt.

Tóth Gábor

Taylor (labdával) jól játszott, küzdött becsülettel. Mellette Browning és Tóth Ádám Fotó: Unger Tamás

Az éllovas Szolnok fogadta a második Falcót. A presztízs mellett is volt tétje a rangadónak, hiszen mindkét gárda az alapszakasz-elsőségért küzd. Telt ház előtt, remek hangulatban léptek pályára a csapatok.

Perry látványos zsákolása nyitotta a meccset, és a folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót. A nem éppen a tripláiról híres Kovács például zsinórban két hármast szerzett. De a Falco nem roppant meg, kivédte a rohamokat, tartotta a lépést (4. perc: 10-7). A volt szolnoki játékos, Borisov szállította a pontokat a szombathelyieknek, és Taylor sem tűnt megilletődöttnek. Nagyon erős tempót diktált, agresszívan játszott, keményen védekezett, jól dobott az Olaj, próbált minél nagyobb előnyre szert tenni – az etap hajrájában ez sikerült is (9. perc: 23-13). Állandósult a hazaiak 10 pont körüli előnye. Váradi triplája nagyon kellett a második negyed elején. Aztán rendezte a sorait, főleg a védekezést a Falco – a cserék is jól szálltak be a meccsbe. Zárkóztak a szombathelyiek, időt kellett kérnie a Szolnoknak (13. perc: 29-23). Vissza is vette az irányítást az Olaj. Nehezen került helyzetbe a sárga-fekete gárda, a házigazda viszont minden támadását ponttal zárta. Elkezdett ismét nőni a különbség. Szórta a triplákat a Szolnok, Vojvoda nagyon beindult, nehéz pillanatokat élt át a Falco (18. perc: 48-31). Már azért küzdött, hogy meccsben maradjon, de nem igazán sikerült. A szünetben 18 pont volt a különbség a felek között (20. perc: 51-33).

Taylor (labdával) jól játszott, küzdött becsülettel. Mellette Browning és Tóth Ádám Fotó: Unger Tamás

Az Olaj fordulás után sem vett vissza a tempóból, érezhetően kiütéses vereséget akart mérni ellenfelére. Taylor pontjaival araszolt a Falco. De a hazaiak nyugodtan tartották 20 pont körüli, fölötti előnyüket (23. perc: 60-40). Küzdött, akart a Falco, de szinte minden szombathelyi pontra érkezett szolnoki válasz. Jobban szedték a lepattanókat, jobban dobták a triplákat a hazaiak – de alapvetően a játék minden elemében jobbnak tűntek. A harmadik negyed végére aztán „benézett” 20 pont alá a szombathelyi gárda. Sőt a negyedik negyed elején is folytatta a felzárkózást, 5-0-val nyitotta az etapot, feljött 12 pontra (32. perc: 72-60). Időt kért a Szolnok – de váratlanul ismét nyílt lett a meccs, óriásit változott a játék képe. Govens triplája után már csak hét pont volt a különbség (34. perc: 75-68). Fogyott az idő, és fogyott a szolnoki előny (37. perc: 79-74). Extázisban játszottak a szombathelyiek. De a nagy rohanásba csúszott hiba is, elég volt néhány kimaradt dobás, hogy ismét lélegzethez jusson a Szolnok – és a nagy felzárkózásban talán el is fáradtak a vasiak. Így végül az Olaj megnyerte a rangadót.

Egy félidőnyi előnyt adott ellenfelének a Falco, és a folytatásban már hiába játszott jól, küzdött nagyot, a Szolnok összességében megérdemelten győzött.

Dragan Aleksic: – A mérkőzés nagy részében okosan, jól játszottunk, megérdemeten nyertünk. Tudtuk, hogy a Falco nem adja fel könnyen, így is történt, több mint 20 pontos előnyünknél is harcolt, így a vége viszonylag szorosabb lett.

Srecko Sekulovic: – A Szolnok győzelme megérdemelt. Ma kétarcú volt a csapatom, az első félidőben gyengén védekeztünk, gyengén támadtunk. A második félidő már rendben volt, azt játszottunk, amit tudunk, de ez már kevés volt a bravúrhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában