KÖRKÉP

2018.03.13. 21:37

Rangadót nyert a CVSE – Pályán az NB II-es Vas megyei női kézilabdacsapatok

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a Celldömölk a Sárvár, a Szombathely pedig a Körmend ellen nyert megyei rangadót, a Bük idegenben bukott el.

tg

A celldömölkiek játékosa, Sebestyén Fanni (labdával) tör kapura a sárvári védők között – hét góllal járult hozzá a győzelemhez Fotó: Unger Tamás

 

Vady Mosonszolnok-Büki TK 33-26 (15-12). – Mosonszolnok, 300 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Bük: Szalai – CSABAI 4, Szabó D. 6/2, SZENCZI 3, Németh B., NÉMETH D. 8, SZABÓ N. 4. Csere: Szabó R., Megyeri 1, Cseledi, Zakariás, Marton. Edző: Mátés István.

A bükiek tartalékosan utaztak el a listavezetőhöz. Ám meglepték esélyesebb ellenfelüket, jól kezdtek (10. perc: 2-4). Fokozta a tempót a házigazda, és átvette a vezetést, az irányítást (10. perc: 10-6). A folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, de a Bük nem adta fel, erőn felül teljesítve sokáig ott loholt ellenfele nyomában (43. perc: 21-19). Végül azonban biztosan, megérdemelten nyert a Mosonszolnok.

Celldömölki VSE-Sárvárfürdő Kinizsi 29-22 (13-11). – Celldömölk, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch G., Lebár B.

CVSE: TÖMŐ – SEBESTYÉN 7, SZECSŐDI 7/5, SZOMORKOVITS A. 4, Németh V. 1, BAGICS 2, GYŐRFFY 6. Csere: GEIGER 1, Balogh V., Pongrácz, FARKAS 1, Füzfa, Marton, Szalai Sz., Szalai F., Berki. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A celldömölkiek játékosa, Sebestyén Fanni (labdával) tör kapura a sárvári védők között – hét góllal járult hozzá a győzelemhez Fotó: Unger Tamás

Sárvár: Petróczi – Soós, JENŐFI 12, Farkas 2, Nardai 1, Doncsecz 3, Kokas 2. Csere: Varga, Szondy, Cser 2, Góman. Edző: Rozmán Gergő.

A CVSE a bentmaradásért, a Sárvár a dobogóért küzd – előzetesen a vendégek tűntek a mérkőzés esélyesének. Az első gólt a Sárvár dobta, ennek ellenére a mérkőzést az elejétől kezdve a Celldömölk irányította. Végig kettő-négy góllal vezettek a hazaiak az első félidőben. A jó védekezéshez, Tömő remek kapusteljesítménye párosult. A Sárvár nem adta fel, és második játékrész elején egy góllal átvette a vezetést – de ez csak fellángolásnak bizonyult a vendégek részéről. A CVSE megrázta magát, ismét átvette az irányítást (30. perc: 18-16), egyre növelte az

előnyét, így a végére nem maradt izgalom.

Salamonné Csótár Adrienn: – Jobban akartuk a győzelmet, együtt küzdöttünk és a csapatmunkának meg is lett az eredménye. Gratulálok a lányoknak!

Rozmán Gergő: – Lassan és erőtlenül játszottunk, több labdát adtunk el, mint egy jól menő sportbolt, emiatt csak magunkat okolhatjuk. Gratulálok a celli csapatnak!

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U23-Körmendi DMTE 32-27 (17-10). – Szombathely, 180 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller Z., Szűcs A.

SZKKA: Bognár – CSIRE 4, PŐDÖR R. 9, PŐDÖR B. 8, Kulcsár, Horváth A. 4, Tamási 4. Csere: Győrffy 1, Bódi 1, Szmolek, Kozma, Málovics 1, Szabó E. Edző: Pődör Zoltán.

Körmend: Anek – Török 5, Adorján 5, Bokor, Kiskós 10/5, Cser 1, Benedek 4. Csere: Zsiga, Horváth D., Szalai L., Herczeg 2. Edző: Oláh Sándor.

Jól kezdett a házigazda, gyorsan ellépett és a szünetig megnyugtató előnyre tett szert. A második félidőben többször is megpróbált felzárkózni a nagyot küzdő Körmend, de a támadásokat rendre visszaverték a jól játszó szombathelyiek. A végére csak a különbség maradt kérdéses.

Pődör Zoltán: – Dolgos és kemény mérkőzést vívtunk. Jól játszottunk, de végig tartotta a lépést velünk az ellenfél, egy pillanatra sem adta fel. Örülök, hogy a fiatalok jól teljesítettek, néhányan közülük már meghatározó játékosnak számítanak az NB II-ben. Innen kell továbblépni, hogy magasabb osztályban is megállják a helyüket.

Oláh Sándor: – Bár mi szereztük az első és az utolsó gólt, a közben eltelt időben a szombathelyiek domináltak. Még mindig gyenge a védekezésünk, minden meccsen 30 fölött kapunk, ezen javítanunk kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában