SZOMBATHELY

2018.03.23. 22:10

A sereghajtó Szeged lesz az AVUS vendége

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 6. fordulójában szombaton 17 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a Contitech Szegedet fogadja.

Pum András

A rutinos Kiss Csaba jól játszott, két gólt dobott. Vele szemben a szentesi csapatkapitány, Somogyi Balázs Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Fotó: VN-archív

A tatabányai (9-7), valamint a Szentes (11-6) elleni sikernek köszönhetően jó hangulatban és megfelelő önbizalommal várja az AVUS a Szeged elleni mérkőzést. A szombathelyiek hat győzelemmel és 13 vereséggel az ötödik helyen állnak, míg a szegediek eddig mind a 19 meccsüket elveszítették – így sereghajtók, nyolcadikak. Három héttel ezelőtt Szegeden 13-8-ra nyertek az aligátorok. A találkozó egyértelmű esélyese tehát az AVUS. Azért is fontos a szombati meccs, mert a rájátszás után következnek a hét pontig tartó helyosztók. A vasiak jelen állás szerint a Szegeddel kerülnek össze, és ha szombaton legyőzik, a helyosztón csak egy pontra lesz szükségük a párharc megnyeréséhez.

- Ez az a mérkőzés, ahol csak mi veszíthetünk – mondta Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője. – Ha kicsit is elhisszük, hogy jobbak vagyunk és könnyű meccs vár ránk, bajba kerülhetünk. Ezért az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell – csakis így érvényesíthetjük a papírformát. Úgy látom, a fiúk megértették, mekkora a tét, átérzik a meccs súlyát. A Szeged fiatalokból álló csapat, gyors, lefordulásokra alapuló vízilabdát játszik – meglehetősen kellemetlen ellenfél. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, olyan, mint egy sebzett vad, éppen ezért kiszámíthatatlan. De ha azt nyújtjuk, amit tudunk, mienk lesz a három pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában