Eredményes év

2018.06.17. 20:25

Sikeres vasi tekeszezon után

Eredményes évet zártak megyénk tekecsapatai. A Szentgotthárd, a Halogy és a Perenye is bajnoki címet ünnepelhetett.

Pum András

A gotthárdi díjazottak: balról Cserpnyák Árpád, Cserpnyák Martin, Karba Bálint és az utánpótlás-díj szülőatyja, Koltai László Fotó: Tróbert József

A Megyeháza tanácstermében tartotta szezon végi közgyűlését és díjkiosztóját a Vas Megyei Tekézők Szövetsége. Sikeres volt a 2017/2018- as bajnoki év a vasi csapatok számára, hiszen három bajnokságban is első helyen zártak. Az NB I. nyugati csoportját a Szentgotthárd, az NB II. délnyugati csoportját a Halogy SE, míg az NB III. nyugati csoportját a Perenye nyerte. A megyei I-ben pedig a Kőszeg végzett az élen. Az NB II-es ifjúsági bajnokságot pedig a Csákánydoroszló II.nyerte.

A gotthárdi díjazottak: balról Cserpnyák Árpád, Cserpnyák Martin, Karba Bálint és az utánpótlás-díj szülőatyja, Koltai László Fotó: Tróbert József

– Valóban sikeres éven vagyunk túl – mondta Németh Lajos elnök. – A három NB-s bajnoki cím önmagáért beszél, és ugyancsak elismerést érdemel a Szuperligában a Répcelak bronzérme. Ráadásul az NB I-ben a dobogós helyeket is megyénk csapatai szerezték meg: az aranyérmes Szentgotthárd mellett a Nagymizdó ezüstérmes lett, a Csákánydoroszló pedig bronzot szerzett. Ősztől három vasi csapat szerepel a Szuperligában, a Répcelak és a Balogunyom mellett az NB I/B-s bajnok Szentgotthárd – ilyenre nem volt példa megyénkben. A következő bajnokságban mi adjuk a legtöbb szuperligás csapatot, még Budapesten is csak kettő szerepel a legmagasabb osztályban. A következő idény – valamennyi osztályban – szeptember 1-jén indul, és május 15-ig kell befejezni a küzdelmeket. Újdonság, hogy ősztől a csekély létszám miatt nálunk megszűnik a megyei bajnokság, viszont a csapatok elindulhatnak az NB IIIban. A kőszegiek pályagondok miatt ősszel nem indulnak, viszont egy év szünet után ismét rajthoz áll az NB III-ban a Körmendi VSE, és nagy örömünkre csapat alakult Lukácsházán.

A közgyűlésen több díjat is kiosztottak, a magunk mögött hagyott bajnokságban egyéni és csapatszinten kiemelkedő gárdákat és versenyzőket is díjaztak. Vas megye tekesportjáért plakettet kapott Szalainé Kutasi Ildikó, a répcelaki önkormányzat humánpolitikai osztályának elnöke a helyi csapat támogatásáért. Csakúgy, mint a csákánydoroszlói Soós Imre, a csákányi gárda játékosa, valamint Cserpnyák Árpád, a Thermalpark-Szentgotthárd edzője – a fi atalok segítéséért. A legjobb 14 éven aluli játékosnak Simon Szabolcsot (Horváth- Gravitáció), a legjobb 18 éven alulinak Karba Bálintot és Cserpnyák Martint (mindkettő Szentgotthárd) választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában