Kell a győzelem

2018.03.23. 22:16

Szegeden lép pályára a Falco KC

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 25. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a hazai terepen veszélyes csapatnak tűnő Szeged vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Julian Norfleet is jó formának örvend Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

 

A Szeged legutóbbi két meccsét elbukta, kikapott Körmenden (72-77) és otthon a Kaposvártól (72-73) – igaz, mindkétszer nagy csatában maradt alul. A jó formában lévő Falco viszont szerdán a Kecskemét elleni könnyed hazai győzelemmel (99-75) hangolt a szegedi túrára. A Szeged (9/14) a tizedik, a Falco (18/6) pedig a második a tabellán – vagyis a papírforma a szombathelyiek sikerét ígéri. A sárga-feketék december végén saját közönségük előtt könnyedén verték (96-81) soros riválisukat.

Julian Norfleet is jó formának örvend Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

- Közeleg az alapszakasz vége, már nem fér bele egy hiba, egy vereség, vagyis mindenképpen győzelemmel szeretnénk hazatérni Szegedről – jelezte Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Nehéz meccsre számítok, mert ellenfelünk rutinos csapat, ráadásul főleg hazai pályán erős. A győzelmei jelentős részét ugyanis saját közönsége előtt gyűjtötte be, elkapta például a ZTE, a Paks, vagy éppen a Kecskemét együttesét is. Nagyon kell figyelnünk a Ciric- Sulovic-Boltic trióra. E három játékos határozza meg a Szeged játékát, eredményességét. Mindannyian ponterős, sok nagy csatát megélt légiósok. Ellenfelünk előszeretettel alkalmazza a pozíciós játékot, a kontrollált kosárlabdát, sokszor hosszan járatja a labdát – és jól dob távolról. Nem szabad hagyni, hogy a Szeged belelendüljön, az első perctől kezdve nekünk kell diktálnunk a tempót. És lehetőleg a saját gyors játékunkkal kell, kellene előrukkolni – megpróbáljuk sok futásra kényszeríteni a házigazdát. De kulcskérdés lesz a védekezésünk minősége is. Szerencsére szerdán a vártnál könnyebben nyertünk a Kecskemét ellen, így tudtuk pihentetni a kulcsjátékosokat – a bajnokság ezen szakaszában már minden kis szusszanásnak nagy jelentősége van. Sűrű a menetrend, de úgy érzem, hogy a körülményekhez képest frissen várjuk a szegedi mérkőzést. A csapat jó formában van, a fiúk motiváltak – az alapszakaszból hátralévő két meccsünkön mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legelőkelőbb helyen zárjunk a tabellán! Kovács Bence és Durázi Krisztofer sérült, mindenki más rendben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában