Várgesztes

2018.06.21. 16:59

Szép vasi eredmények születtek a Spartan race második állomásán

Szép vasi eredmények születtek a spartan race extrém futóverseny országos sorozatának idei második állomásán.

Tóth Gábor

Fotó: Horváth Zsuzsanna A szombathelyi STG bajnokcsapata

A Tatabányához közeli Várgesztes körzetében, a Vértesben rendezett erőpróba komoly mezőny mozgatott meg, 207 csapat állt rajthoz. A pálya hossza 19,5 km volt, közel 500 méteres szintkülönbség és több mint húsz akadály nehezítette a résztvevők dolgát – valamint az esős időjárás és természetesen a sár. A csapatok versenyében a szombathelyi STG elnevezésű alakulat diadalmaskodott (Lakner Szilveszter, Major Gábor, Bódi Krisztián, Nárai Dániel, Vass Réka, Fábián Csilla, Szőke Norbert, Petrovics Szabolcs, Németh Szabolcs, Rebeka Sordje, Horváth Tamás, Németh Miklós, Horváth György, Horváth Dániel).

Fotó: Horváth Zsuzsanna
A szombathelyi STG bajnokcsapata

- Jól indult a szezonunk, hiszen az országos spartan race-sorozat előző, nagykanizsai állomásán sikerült nyernünk

– árulta el az STG csapatvezetője, egyben egyik versenyzője, Horváth Tamás. – Várgesztesre is győzelmi szándékkal érkeztünk – de ez a célkitűzés egyáltalán nem rakott ránk terhet. Sőt, soha nem volt ennyire egységes, erős a csapatunk. Megbirkóztunk a hosszú távval, a nehéz pályával, a kellemetlen időjárással és természetesen az ellenfelekkel is. Voltak, akik most futottak először ilyen körülmények között, de nem voltak megilletődve. Egyik csapattársunknak a fia, Horváth Dániel például 15 évesen teljesítette a felnőttek távját. Büszkék vagyunk arra, hogy az idei két hazai csapatversenyen mi diadalmaskodtunk. Ami nem véletlen, sokat dolgozunk, minden versenyre alaposan felkészülünk – köszönjük a Skorpió Box Clubnak és Varga Rolandnak a segítségét. Legközelebb július közepén lesz versenyzünk Szlovákiában, majd szeptemberben ismét Szlovákiában állunk rajthoz az európai viszonylatban is nehéz, több mint 50 km-es, 70 akadállyal, 300 méter szintkülönbséggel nehezített Spartan Ultra versenyen, végül októberben Miskolc ad otthont az év utolsó hazai viadalának. Szóval nem unatkozunk.

Az egyéni versenyben a Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Kívés Bendegúz képviselte a vasi színeket. A világbajnokságra kvalifikáló elit szuper kategóriában (minimum 15 km-es táv, legalább 25 akadály) gyorsan elfogyott a 7000 rajthely – Közép-Európa legjobbjai szálltak harcba a vb-ért. A régióban összesen csak négy verseny ad kvótát a vb-re, kvalifikációt az nyer, aki az első ötben végez. Kívés Bendúznak sikerült a kvalifikáció, ugyanis megcsípte az ötödik helyet.

-A vb-kvótáért szálltam harca, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnem a célomat

– fogalmazott Kívés Bendegúz. – Az élboly a rajt után nagyon erős tempót futott, így a létszám is gyorsan fogyatkozott. Többen az akadályoknál hibáztak, mások az iramot nem bírták. Én hibátlanul teljesítettem pályát, és az aktuális állapotomnak megfelelő iramot futottam. A végére nagyon elfáradtam. De legjobb magyarként végeztem, csak négy kiváló szlovák versenyző előzött meg. Mivel Nagykanizsán második lettem, most pedig megszereztem a vb-kvótát, elmondhatom, hogy remekül kezdődött számomra a szezon. Az ősszel már zsinórban harmadik alkalommal ad otthont az Egyesült Államok, Lake Tahoe városa a világbajnokságnak, én pedig harmadszor is ott leszek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában