Eurofest

2018.07.20. 20:33

Szombathelyi kézis győzelem a tengerparton

Aranyéremmel tért haza a szlovén tengerpartról a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) serdülőcsapata.

Pum András

A két, döntőbe jutott együttes. A fehér mezes szombathelyiek és a sárga mezes prágaiak

Fotó: szkka

Az SZKKA serdülőcsapata az Eurofest elnevezésű szlovéniai nemzetközi kézilabda utánpótlástornán szerepelt. A 26. alkalommal lebonyolított tornán a különböző korosztályokban összesen 234 csapat lépett pályára. A Pődör Zoltán vezette vasi csapat a 2003-as leány (serdülő) korosztályban indult: itt tíz ország 18 csapata versenyzett. Az együtteseket három, ötcsapatos és egy négyes csoportba sorsolták. A vasiak a francia UODL Handballt 27–9-re, a belga Schotent 31–7-re, a szerb RK juniort 21–14-re, a szlovén Izolát 26– 14-re verték, így első helyen jutottak tovább. A szombathelyiek a négy közé kerülésért a szlovák Stroja Malackyt 23–9- re győzték le. Az elődöntőben a szlovén Olimpia Ljubljana várt a vasiakra, akik 19–15-re nyertek. A fi náléban pedig a cseh Prague ellen léptek pályára Pődör Zoltán tanítványai, akik támadásban és védekezésben egyaránt felülmúlták ellenfelüket és magabiztosan, hét góllal, 22–15-re győztek.

A két, döntőbe jutott együttes. A fehér mezes szombathelyiek és a
sárga mezes prágaiak
Fotó: szkka

Az SZKKA tornagyőztes csapata: Farkas Nerina, Farkas Hanna, Horváth Anna, Horváth Lilla, Juhász Anna, Lőrincz Brigitta, Lakatos Lizett, Mórocz Viktória, Pődör Blanka, Sámson Petra, Szekér Petra, Szentgyörgyvári Lia, Tamási Kata, Wágner Dóra. Edző: Pődör Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában