kosárlabda

2018.02.22. 21:26

Telt ház előtt játszhat hétfőn a válogatott

Sajtótájékoztatón ismertették a hétfői Magyarország–Lengyelország világbajnoki selejtező részleteit – a kosárlabda-mérkőzésnek az Arena Savaria ad otthont (20.00).

Tóth Gábor

Balról Nagy Csaba, dr. Puskás Tivadar, Bokor Ákos és Gráczer György Fotó: Unger Tamás

A sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja, Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője, és Nagy Csaba, a Pannonsport Kft. divízióvezetője vett részt – valamint egy rövid videoüzenet erejéig a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan is bejelentkezett.

Elhangzott, hogy utoljára öt éve, 2013-ban adott otthont férfi válogatott kosármeccsnek az Arena Savaria. Az elmúlt időszakban nemzeti csapatunk pályára lépett Kecskeméten, Szolnokon és Debrecenben – hosszú idő után tért vissza Nyugat-Magyarországra. A szervezők reményei szerint a szombathelyi, körmendi, zalaegerszegi, soproni és székesfehérvári szurkolók megtöltik a csarnokot. A jegyeladások alapján joggal reménykednek az illetékesek, ugyanis a belépők 80 százaléka már elfogyott. Természetesen ha marad tikett, akkor hétfőn 16 órakor kinyit az Arena Savaria jegypénztára. A magyar válogatott szombaton, a lengyel vasárnap érkezik meg a vasi megyeszékhelyre. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttesének 11 ponttal kell győznie, hogy jobb legyen az egymás elleni mérlege – a drukkerek segítségével ez nem megoldhatatlan feladat.

Balról Nagy Csaba, dr. Puskás Tivadar, Bokor Ákos és Gráczer György Fotó: Unger Tamás

A vasi játékosokról elhangzott, hogy Darrin Govens pénteken Litvániában minden bizonnyal bemutatkozik a válogatottban. Perl Zoltán kilábalóban van betegségéből, saját bevallása szerint 70 százalékos állapotban van. Váradi Benedek kupadöntőben

elszenvedett bordasérülése nehezen gyógyul, edzéseket hagyott ki. A tervek szerint Tóth Norbert és Ferencz Csaba a hétfői szombathelyi mérkőzésen visszavonul a válogatottságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában