X. Student Comfort Kupa

2018.01.16. 21:27

Több mint ezer kézilabdás játszott a jubileumi tornán

Három korosztályban is vasi siker született a X. Student Comfort Kupa kézilabdatornán. Az U8-asoknál és serdülőknél a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, az U13-asoknál a Sárvári Kinizsi nyert.

Pum András

Az U13-as lányok mezőnyében a Sárvári Kinizsi bizonyult a legjobbnak Fotó: SZKKA/Bodorkós Máté

Két napon keresztül, hat helyszínen, 81 csapat 1000 kézilabdázója 200 mérkőzést vívott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) által szervezett jubileumi, X. Student Comfort Kupa nemzetközi utánpótlás-kézilabdatornán. A legkisebbektől – U7 – a felnőttekig bezárólag nyolc korosztályban az ország számos helyéről érkeztek csapatok. Az U7-es lányok, U8-as lányok, U9-es lányok, U10-es lányok és fiúk, U11-es lányok mezőnyében hat csapat körmérkőzéses rendszerben meccselt. Az U7-eseknél öt lány mellett egy fiúgárda is szerepelt. A budapesti Csanádi kiemelkedett a mezőnyből, magabiztosan nyerte mérkőzéseit, harmadikként a Student Comfort végzett. Az U8-as lányoknál a nyitótalálkozón az SZKKA II. legyőzte az

SZKKA I-gyet, és végül valamennyi találkozóját megnyerve pontveszteség nélkül zárt az első helyen. Az U9-es lányoknál az SZKKA első és második csapata egymással döntetlent játszott, többi meccsét simán nyerte, ám a későbbi győztes Csanáditól mindkettő kikapott. Az U10-es lányoknál a győri Audi ETO KC esélyeshez méltóan hozta mérkőzéseit, mögötte az

SZKKA I. végzett. A fiúknál a két vasi együttes – a Celldömölk és a Bük – nem került az első háromba. Egy korosztállyal feljebb, az U11-es lányok mezőnyében sem borult a papírforma, az Audi ETO az első, az SZKKA I. második lett. Az U12-es fiúknál a Pécs diadalmaskodott. Az U13-as lányok mezőnye volt a legnépesebb, 12 gárda nevezett. Három négyes csoportban kezdték a csatározást, majd az elsők – a Sárvár, az SZKKA és a Tapolca – körmérkőzéssel döntöttek az érmes helyezésekről. Meglepetésre mindkét riválisukat legyőzve a sárváriak nyerték az aranyérmet. Az U14-es fiúknál a Szentgotthárd szép teljesítményt nyújtva második lett. A serdülő lányoknál az SZKKA négy győzelemmel biztosan végzett az első helyen. A felnőtteknél a féltucat csapatot két hármas csoportba sorsolták. Az SZKKA mindkét csoportmeccsét megnyerve az élen végzett, majd a másik csoport elsőjével, a Mosonmagyaróvárral mérkőzött az első helyért. 25-20-ra kikapott, így második helyen zárt.

Az U13-as lányok mezőnyében a Sárvári Kinizsi bizonyult a legjobbnak Fotó: SZKKA/Bodorkós Máté

- Amikor 2008-ben útjára indítottuk a sorozatot, az volt a célunk, hogy saját csapataink számára versenyzési lehetőséget biztosítsunk, emellett sportkapcsolatokat építsünk – mondta Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője. – Mostanra kinőttük a rendezvényt. A hétvégi, jubileumi torna az egyik legsikeresebb viadalunk volt. Jól mutatja az érdeklődést, hogy Szombathelyen már nem maradt elég terem, ezért a felnőttek Celldömölkön játszottak. Valamennyi helyszínen rengeteg nézőt vonzott az esemény, hatványozottan igaz ez az Arena Savariára. Az esemény rangját emelte, hogy ebben az impozáns csarnokban – két pályán párhuzamosan – rendezhettünk meccseket. Valamennyi korosztályban változatos, jó meccseket vívtak az együttesek, a felnőtteknél olyan játékosok is pályára léptek, mint a korábbi válogatott Tápai Szabina, Kovacsicz Mónika, Tilinger Tamara, vagy éppen Horváth Bernadett. Nem ülünk a babérjainkon, jövőre legalább ugyanezen a színvonalon szeretnénk megrendezni a tornát.

Eredmények (győztesek, vasi eredmények, vasi különdíjasok). U7, lány, fiú: 1. Csanádi KSE, 3. Student Comfort. U8, lány: 1. SZKKA II., 2. SZKKA I., 3. Student Comfort. Legtechnikásabb játékos: Tüzes Mira (SZKKA II.). Legjobb kapus: Simon Emese (SZKKA I.). U9, lány: 1. Bajnok DSE, 2. SZKKA II., 3. SZKKA I. Legjobb kapus: Derdák Sára (SZKKA I.). U9, fiú: 1. Csanádi, 3. Büki TK. U10, lány: 1. Audi ETO KC, 2. SZKKA I. Legjobb kapus: Grebenár Réka (SZKKA). U10, fiú: 1. Pécs. U11, lány: 1. Audi ETO KC, 2. SZKKA I. Legtechnikásabb játékos: Takács Dóra (SZKKA). U12, fiú: 1. Pécs. U13, lány: 1. Sárvári Kinizsi, 2. SZKKA. Legtechnikásabb játékos: Szabó Eszter (Sárvár). U14, fiú: 1. Veszprém, 2. Szentgotthárd. Legtechnikásabb játékos: Horváth Dávid (Szentgotthárd). Serdülő lány: 1. SZKKA. Legtechnikásabb játékos: Lakatos Lizett (SZKKA). Felnőtt: 1. Mosonmagyaróvár, 2. SZKKA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában