Huszonöt éve kosaraznak

2018.08.13. 21:44

Több mint ötven csapat versenyzett a körmendi streetballfesztiválon

A Streetball Challenge kosárlabda-fesztiválnak nagy hagyományai vannak a Rába-parti városban. Az eseményt már 25. alkalommal rendezték meg, tíz pályán 53 csapat versenyzett tíz korcsoportban.

Tóth Judit

Fehérben a körmendi Last Minute csapata, a vegyes kategória győztese

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Ebben az évben a legnépesebb mezőny a +23 és a speciális olimpia kategóriában indult. Az idei jubileumi Streetball Challenge is nemzetközivé vált, hiszen egy szlovén csapat, a GEZA PUB Radenska is szerepelt az eseményen. Az integráció jegyében már hagyományosan vettek részt – önálló kategóriában – fogyatékos fi atalok a rendezvényen. A kilenc csapat Kőszegről és Iváncról érkezett, a speciális olimpia kategóriában mérték össze kosárlabdatudásukat.

Fehérben a körmendi Last Minute csapata, a vegyes kategória győztese
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Több kategóriában is nagy küzdelem folyt a győzelemért, illetve a dobóversenyek is igen izgalmasan alakultak. A legjobbak a szeptember 22-i budapesti országos döntőn való részvételi jogot is kiharcolták. A két centerpályán folyamatosan sport- és kulturális programokkal szórakoztatták a rendezvényre kilátogató nagyszámú közönséget. A Legendák 3x3 kupáját a Budapesti Honvéd csapata nyerte az MTE és a ZTE csapatai előtt.

Kategóriagyőztesek. Kenguru fi ú: 1. Soproni TiBi, 2. Üstökös, 3. Supernova. U12 fi ú: Ziccer harcosok. U14 fi ú: Sárgakékek. U16 fi ú: Splash Squad. U18 fi ú: Zola. U23 férfi : NJB222. +23 női: Hádész. +23 férfi : GEZA PUB Radenska. +35 férfi : Nekünk má „mindegy”. Vegyes: Last Minute. A dobóversenyek eredményei. Zsákolóverseny: Csukás Attila. 2Ball Games, +16: Földi Gyöngyvér, Erős Eszter. U16: Kocsis Botond, Herczeg Bálint. Hárompontos dobóverseny: Horváth Barnabás, Molten büntetődobó verseny: Dinnyés Olivér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában