Haladás

2018.01.23. 21:44

Újabb brazil játékos a futsalcsapatnál

Andersson Michel De Sousa Santos személyében brazil légióssal bővült a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának kerete.

Tóth Gábor

Turzó József (balról) edző fogadja az új fiút, a dallamos nevű Andersson Michel De Sousa Santost. Fotó: Unger Tamás

A 28 éves futsalos hétfőn érkezett meg Szombathelyre, és rögtön bekapcsolódott az edzésekbe.

Turzó József (balról) edző fogadja az új fiút, a dallamos nevű Andersson Michel De Sousa Santost. Fotó: Unger Tamás

- Eddig csak Brazíliában játszottam, motiváltan érkeztem Európába, nagy várakozással tekintek a magyarországi kaland elé – fogalmazott Andersson Michel De Sousa Santos. – Rajtam kívül is van két brazil játékosa a Haladásnak, mielőtt aláírtam a szerződésemet, érdeklődtem náluk. Mindketten megnyugtattak, hogy a város barátságos, élhető, a klub profi, a körülmények rendezettek, minőségi a szakmai munka, és komoly céljai vannak a Haladásnak – utóbbi talán a legfontosabb. Most a tabella harmadik helyén állunk, minden erőmmel azon leszek, hogy a bajnokság végén ennél előrébb végezzünk. Nagypályán csak 16 éves koromig futballoztam, azóta futsalozom, remélem, hogy tudok segíteni a Haladásnak. Az első benyomásaim kedvezőek, sok jó játékos van a csapatban, a társak pedig segítőkészek – szerintem jó döntést hoztam azzal, hogy Szombathelyre igazoltam.

- Miután Leo Mendes térdsérülés miatt kidőlt a sorból, nagyon szűk lett a keretünk, szükségünk volt játékosra – jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának trénere. – A magyar piacon szinte lehetetlen télen megfizethető, ám mégis minőségi játékost találni – egyszerűbb, olcsóbb légióst igazolni. A menedzserirodától jó anyagot kaptunk Anderssonról. Nekem is úgy tűnik, hogy robbanékony, dinamikus, technikás játékos, aki érti, érzi a futsalt – szerintem hasznunkra lesz. Az erőnléte rendben van, látszik, hogy játékból jön. Szélsőként és centerként is használható. Persze néhány napra még szükségünk van, amire beillesztjük a játékunkba, amire megszokja a figuráinkat, de úgy tűnik, hogy gyorsan tanul. Örülük, hogy a vezetőség lehetővé tette a leigazolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában