Felejtős győzelem

2018.03.24. 10:00

Vasárnap továbbléphet a Haladás a Palota ellen

A várakozással ellentétben elég nehezen húzta be a kötelező győzelmet a Hungast-Haladás Szombathely NB I-es női röplabdacsapata a Palota elleni első rájátszás-mérkőzésen.

Horváth Erika

A hazaiaknál Marijeta Runjic (szemben) játéka volt a legdinamikusabb – Várhegyi Anikó (19) és Lászlop Alexandra (2) igyekszik sáncolni Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

 

Hungast-Haladás Szombathely-Palota Volleyball Kft. 3:1 (22, 11, -12, 17). – Szombathely, 100 néző, NB I-es női rájátszásmérkőzés, vezette: Varjasi, Mezei.

Haladás: Bagyinka 5, Reljic 6, Kinser 11, Kalman 12, Runjic 21, Paradzik 6. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Wruck 1, Bokor, Csóka. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Palota: Hadnagy B. 5, Lászlop 12, Várhegyi 6, Vígh 1, Mester 8, Miniczki. Csere: Hadnagy R. (liberó), Gazsi 2, Gracza 3. Vezetőedző: Glózik János.

A hazaiaknál Marijeta Runjic (szemben) játéka volt a legdinamikusabb – Várhegyi Anikó (19) és Lászlop Alexandra (2) igyekszik sáncolni Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

A vendégek késve indultak Budapestről, így elég későn is érkeztek Szombathelyre a csütörtök esti mérkőzésre. A hazaiak már jó fél órája melegítettek, amikor negyedórával a kezdés előtt beestek a terembe. A Palota a két alapszakaszmeccsen nem tudta megszorítani a Haladást, de a többi csapat ellen sem tudott nyerni, így a nézők rövid, „szőnyegbombázós” meccsre számítottak. Nagy csalódásra azonban igen pontatlan és döcögős volt a hazaiak játéka, erőtlen támadásaikat könnyedén hatástalanította felszabadultan röplabdázó ellenfelük, és tapadt is rájuk, 16-17-nél időt kellett kérnie Mucsi Péternek. De csak 20-20 után tudta visszavenni a vezetést a Haladás és be is fejezni a játszmát (25-22). Miután kiderült, hogy a komolyabb rákészülés nélkül játszó sereghajtó ellen sem elég csak testben felmenni a pályára, nagyobb elánnal kezdte a második szettet a hazai együttes (5-1). Nem mondhatni, hogy közönségkápráztató játékkal, de már simán nyerte ezt a játékrészt (25-11). Aztán megint tévedésbe estek azok a nézők, akik úgy gondolták, már a helyére zökkent minden. Mert a Haladás olyan pocsék teljesítményt nyújtott a következő játszmában, amilyet még nem láttunk tőle ebben a szezonban. Meg is lett az eredménye, alig sikerült kijönni a tízből (12-25). A fordulatra még tovább kellett várni, a negyedik szettben 13-14-nél még a rákospalotaiak vezettek. Bagyinka nyitásaival aztán előnybe került a Haladás, és végre le is zárta ezt a rémálomszerű mérkőzést (25-17).

Dr. Mucsi Péter: – Nehéz mérkőzés volt, de magunknak tettük nehézzé. Bízom benne, hogy a tanulságot le tudjuk szűrni, és egy kicsit pozitívabban állunk hozzá a játékunkhoz. Engem is váratlanul ért, abszolút nem volt jele, hogy ez ilyen nehéz lesz, a szerdai edzésen szinte szárnyaltak a lányok. Gratulálok a Palotának, mert lelkesedésben nagyon szépen produkált.

Az egyik fél két győzelméig tartó páros mérkőzésen tehát a Haladás 1-0-ra vezet. Vasárnap (17.00) Rákospalotán csap össze a két csapat. Ha idegenben is sikerül nyernie a zöld-fehéreknek, akkor már készülhetnek is a jóval nehezebbnek ígérkező Budaörs elleni, már három győzelemig tartó csatára. Ha nem, akkor szerdán Szombathelyen ismét találkozniuk kell a Palotával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában