kézilabda-válogatott

2018.07.17. 20:32

Vasi aranyérmes lányok – Három szombathelyi szerepelt az U20-as csapatban

Három szombathelyi születésű játékos is döntő részt vállalt a női junior kézilabda-válogatott világbajnoki címében.

Pum András

Balról: Binó Boglárka, Pásztor Noémi, Szabó Kitti

Fotó: Facebook

Óriási bravúrt ért el a magyar női junior (U20-as) kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a hazai, debreceni rendezésű világbajnokságon 23 együttest megelőzve aranyérmet szerzett. A sikerhez három szombathelyi születésű kézilabdázó, Binó Boglárka, Pásztor Noémi és Szabó Kitti rengeteget tett hozzá. Közös bennük, hogy anno mindanynyian a Szombathelyi Sportiskolában is kézilabdáztak.

– A Zrínyi Ilona Általános Iskolában, Cserős Teréznél kezdtem el kézilabdázni, tőle kerültem a Szombathelyi Sportiskolába, Debreczeni Györgyhöz – mondta a 19 éves kapus, Binó Boglárka. – Több évig játszottam itt, majd 2013- ban kerültem a Győri ETOhoz, most nyáron viszont egy évre kölcsönbe, Békéscsabára igazoltam. Ami a világbajnoki aranyat illeti, elképesztően nagy élmény volt, nem tudok olyan dolgot, aminek jobban tudtunk volna örülni. Nagyon egyben volt a csapat és noha akadtak hullámvölgyek, kihoztuk a maximumot. Amikor a torna során lehetőséget kaptam, éltem vele, de az ember sosem lehet elégedett. A két vasi társammal – már csak az emlékek miatt is – szorosabb a viszonyom, de a többiekkel is ugyanolyan jóban vagyok. Eddig ha tudtam, tartottam a kapcsolatot a szombathelyi ismerősökkel, most, hogy az ország másik végébe költözök, nehezebb lesz.

Pásztor Noémit a világbajnokság legjobb beállósának választották
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A Budaörs játékosát, a 19 éves Pásztor Noémit a torna legjobb beállósának választották. – A Rajczi Imre Sportiskolában Komora Andrea és Debreczeni György volt az edzőm, később a Szombathelyi Sportiskolánál utóbbi irányítása alatt dolgoztam – mondta Pásztor Noémi. – Majd a Haladáshoz kerültem, ott Józsa Krisztián volt a tréner. Ezután 2013-ban a Nemzeti Kézilabda Akadémiára szerződtem, ahonnan leigazolt jelenlegi csapatom, a Budaörs. A világbajnokság óriási élmény volt, a vb előtt éreztük, lehet keresnivalónk. Ugyan akadtak hullámvölgyek, de a csapategység átlendített bennünk a holtpontokon. Annak pedig külön örülök, hogy az egyik különdíj az enyém lett. Ami egyéni céljaimat illeti, szeretnék meghatározó játékosává válni a Budaörsnek. Korábbi, szombathelyi csapattársaim közül Pham Lan Ivettel, Győrff y Rékával, Csire Fannival tartom a kapcsolatot.

Balról: Binó Boglárka, Pásztor Noémi, Szabó Kitti
Fotó: Facebook

Az irányító Szabó Kitti nyáron váltott csapatot, Vácra igazolt. – Vasváron, az általános iskolában fogtam először kézilabdát a kezembe, aztán a Szombathelyi Sportiskolában, majd a Haladásba kerültem – mondta az irányító Szabó Kitti. – Majd 2013-ban igazoltam a Nemzeti Kézilabda Akadémiába, innen pedig most nyáron Vácra. A világbajnokság? Óriási élmény volt, nagyon jól felkészültünk, elhittük, hogy meg tudjuk csinálni. Amikor lehetőséget kaptam, igyekeztem élni vele – szerintem sikerült is. Nem egyénieskedtünk, csapatként lettünk világbajnokok. A régi csapattársak közül Csire Fannival és Győrff y Rékával tartom a kapcsolatot, de érzem, hogy sokan büszkék rám, ránk Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában